KUPI
cena:  429,00 €
plačilo takoj:  64,35 €
plačilo pri ponudniku:  364,65 €
vrednost:
0,00 €
popust:
15 %
prihranek:
-429,00 €
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
-15%
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi, podari in unovči več kuponov.
  • Kupon velja za eno osebo.
  • V ceno kupona je vključeno: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, 1 pol penzion v Skopju v hotelu 3* in 6 pol penzionov v hotelu MILLENIUM PALACE 4* na Ohridu – ob obali jezera in 300 m od plaže (prvi termin 24.6. hotel Tino 3*/4*), ogled Skopja z lokalnim vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje, stroške spremstva in organizacije potovanja.
  • Odhodi: 24. Junij, 1., 15., 22. Julij, 5. in 12. Avgust 2016.
  • Prijave do zasedbe prostih mest.
  • OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI: prijavnina 15€, manjše število potnikov (35 potnikov) 40€, turistična taxa 1€/noč. 
  • DOPLAČILO PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 79€, zdravstveno zavarovanje z asistenco 18€ (kritje do 25.000€), odpovedni rizik za slučaj odpovedi potovanja zaradi bolezni 5%. NA VPRAŠANJE: Nastanitev v hotelu METROPOL/BELLEVUE 4* (METROPOL LAKE RESORT) z lastno plažo v naselju Konsko 7 km od Ohrida, odrasli 30€, 1. otrok 7 do 10 let na dodatnem ležišču 15€. 
  • DOPLAČILA na licu mesta, najmanj 25 udeležencev: vstopnina v samostan Sv. Jovan Bigorski 3€, poldnevni ogled Ohrida z vstopninami (Kuća Robevci, katedrala Sv.Sofije, Samuilova trdnjava, cerkev Sv. Klimenta) 20€, celodnevni izlet v Tirano s kosilom 45€, poldnevni izlet z ladjo na Sveti Naum z vstopnino) 20€, celodnevni izlet v Bitolo z obiskom antične Herakleje in Muzeja na vodi + kosilo 45€, večerja v nacionalni restavraciji z glasbo in folkloro 20€.
  • Obvezno predhodno preverite prosta mesta pri ponudniku. Ponudniku ob rezervaciji posredujete šifro kupona, imena in priimkek udeležencev, želeni termin, naslov in kontaktno gsm številko na info@jazon-6.si.
  • Kupon se šteje za vnovčen, ko v agenciji izvršite rezervacijo. Po potrjeni rezervaciji in nakupu ni mogoča vrnitev vplačanih zneskov, sprememba datuma potovanja ali odpoved potovanja. Za slučaj odpovedi zaradi bolezni priporočamo plačilo odpovednega rizika. Veljajo splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja, ki so sestavni del tega potovanja in so na voljo na www.jazon-6.si.
  • Kupon lahko unovčite do zapolnitve prostih mest.
  • Po plačilu kupona je možnost plačila na obroke do odhoda na potovanje po dogovoru s ponudnikom.

Po plačilu kupona je možnost plačila na OBROKE do odhoda na potovanje po dogovoru s ponudnikom.

1.DAN: LJUBLJANA - HRVAŠKA – SRBIJA
Odhod iz Ljubljane, parkirišče dolgi most ob 21. uri. Nočna vožnja z vmesnimi postanki prek Hrvaške, Beograda in Niša v Makedonijo.

2. DAN: MAKEDONIJA – SKOPJE
Popoldanski prihod v Skopje. Panoramski ogled makedonske prestolnice: Daut pašev amam, Kuršumli han, trdnjava Skopsko kale, Isa begova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa, kamniti most čez Vardar, spominska hiša matere Tereze,… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: SKOPJE – OHRID
Po zajtrku avtobusno potovanje mimo Tetova, Gostivarja in skozi nacionalni park Mavrovo. Krajši postanek ob Mavrovskem jezeru, nato pa vožnja po slikoviti panoramski cesti do samostana sv. Jovana Bigorskega v kanjonu reke Radike. Največja znamenitost samostana je lesen ikonostas, delo Debarske rezbarske šole. Po želji ogled samostana in nadaljevanje potovanja po soteski Črnega Drima proti Ohridskemu jezeru. Prostrano jezero, ki si ga delita Makedonija in Albanija, je z 294 m najgloblje na Balkanu. Prihod v Ohrid, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. – 8. DAN: POČITNICE NA OHRIDU
Prosto za sprehode, uživanje in kopanje. Predlagamo udeležbo na poldnevnih in celodnevnih izletih.

  • PONEDELJEK: poldnevni ogled Ohrida. S svojo tradicionalno arhitekturo je na Unescovem seznamu kulturne in naravne dediščine. Ponaša se z bogato zgodovino. V Ohridu je bilo središče slovanske pismenosti. Sem so konec 9. stol. iz Velike Moravske pribežali učenci Cirila in Metoda (Kliment, Naum), gradili so cerkve in samostane, tu naj bi nastala cirilica. Ohrid je bil tudi prestolnica makedonskega carja Samuela. V starem delu mesta, ki je zgrajeno v obliki amfiteatra, se nahaja slikovita tržnica s številnimi trgovinicami in delavnicami, kjer prodajajo slavne ohridske bisere, lesoreze, zlatarske izdelke … Ogled znamenitosti: značilna makedonska hiša družine Robev, cerkev sv. Sofije iz 11. stol., antično gledališče, Marijina cerkev (Bogorodica Perivlepta), Samuelova trdnjava, samostan sv. Klimenta na Plaošniku s slavnimi mozaiki iz 5. stol., cerkvica sv. Jovan Kaneo iz 13. stol. 
  • TOREK: celodnevni izlet v Albanijo preko mejnega prelaza Ćafasan. Postanek v Elbasanu in ogled trdnjave Skampi z bogato zgodovino. Po prihodu v glavno mesto Albanije Tirano sledi avtobusni in peš ogled mesta. Tirano odlikujejo moderni mestni predeli z nakupovalnimi centri in v pisane barve odete starejše zgradbe, ki so jim tako skrili siva pročelja. Ogled Skenderbegovega trga z Ethem Begovo mošejo in urnim stolpom, Opero in Narodnim muzejem, parlament, kraljevska palača in številna ministrstva zgrajena v obdobju, ko je bila Albanija še kraljestvo….Kosilo in nekaj prostega časa za individualne oglede. Povratek v Ohrid do večera. 
  • SREDA: izlet z ladjo do največje znamenitosti Ohridskega jezera - do samostana sv. Nauma, ki kraljuje nad jezerom v bližini izvira Črnega Drima. Samostan je v 10. stol ustanovil sv. Naum, ki je tukaj tudi pokopan. Zvečer predlagamo večerjo v nacionalni restavraciji s folkloro. (Gostje, ki se bodo odločili za večerjo s folkloro bodo lahko hotelsko večerjo zamenjali za kosilo v hotelu). 
  • ČETRTEK: celodnevni izlet v Bitolo. Ogled muzeja na vodi in ogled pristne rekonstrukcije naselja na vodi (od 12. do 7. stol. pr. n. št.). Vožnja preko nacionalnega parka Galičica, ki se razprostira med Ohridskim in Prespanskim jezerom in do Prespanskega jezera, ob katerem se radi zadržujejo pelikani. Nadaljevanje poti proti Bitoli in obisk antične Herakleje, ki jo je v 4. stol. pr. n. št. ustanovil Filip Makedonski. Ime je dobila po slavnem grškem mitološkem junaku Herkulu in slovi po čudovitih mozaikih z rastlinskimi in živalskimi motivi. Nato odhod v Bitolo, mesto, ki je nenavadna mešanica starega in novega, stičišče različnih kultur in civilizacij. Imenuje se tudi "mesto konzulov", je mesto odličnih šol (tukaj se je šolal tudi veliki turški reformator Kemal Atatürk) in je mesto pomembnih muslimanskih in pravoslavnih spomenikov. Kosilo in sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: kip Filipa Makedonskega na konju, stara čaršija, živahna glavna ulica Širok Sokak, katedrala sv. Dimitrija ... 

 9. DAN: OHRID – SRBIJA
Po zajtrku začetek potovanja proti domu.

10. DAN: SRBIJA – LJUBLJANA Nočna vožnja in prihod v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah.

Več o ponudbi

JAZON-6 d.o.o. potovalna agencija
Sp. Pirniče 9d
MEDVODE 


T: +386 597 109 31+386 597 109 31040 583 665
E: info@jazon-6.si
W: www.jazon-6.si

Več fotografij: