KUPI
cena:  399,00
vrednost:
0,00 €
popust:
15 %
prihranek:
-399,00 €
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
-15%
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi, podari in unovči več kuponov.
  • Kupon velja za eno osebo.
  • V ceno kupona je vključeno: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, 7 pol penzionov (zajtrk, večerja) v novem hotelu SUN HOTEL 3*+ v Draču, nastanitev v dvoposteljnih sobah, osnovno nezgodno zavarovanje, strošek lokalnega vodnika v Kotorju, stroške spremstva in organizacije potovanja.
  • Odhodi: 24. Junij; 1., 8., 15., 22., 29. Julij; 5., 12., 19., 26. Avgust 2016.
  • Prijave do zasedbe prostih mest.
  • CENA ZA OTROKE: 1 OTROK 5 do 12 LET v sobi z 2 odraslima 295€,  2 OTROKA 5 do 12 LET v dvoposteljni sobi 349€.
  • OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI: prijavnina 15€, manjše število potnikov (35 potnikov) 45€, turistična taxa 1,5€/noč. 
  • DOPLAČILO PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 119€, zdravstveno zavarovanje z asistenco 18€ (kritje do 25.000€), odpovedni rizik za slučaj odpovedi potovanja zaradi bolezni 5%. 
  • DOPLAČILA na licu mesta, najmanj 25 udeležencev: celodnevni izlet Tirana-Kruja 30€, poldnevni izlet Drač – konjak 18€, celodnevni izlet Berat 30€, celodnevni izlet Skadar in Lezha 33€, celodnevni izlet Apollonia Vlora Orikumi 35€.
  • Obvezno predhodno preverite prosta mesta pri ponudniku. Ponudniku ob rezervaciji posredujete šifro kupona, imena in priimkek udeležencev, želeni termin, naslov in kontaktno gsm številko na info@jazon-6.si.
  • Kupon se šteje za vnovčen, ko v agenciji izvršite rezervacijo. Po potrjeni rezervaciji in nakupu ni mogoča vrnitev vplačanih zneskov, sprememba datuma potovanja ali odpoved potovanja. Za slučaj odpovedi zaradi bolezni priporočamo plačilo odpovednega rizika. Veljajo splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja, ki so sestavni del tega potovanja in so na voljo na www.jazon-6.si.
  • Kupon lahko unovčite do zapolnitve prostih mest.
  • Možnost plačila na obroke do odhoda na potovanje pri ponudniku.

DRAČ (Durrës) spada z Valono in Sarando med največja letovišča na albanski obali Jadranskega morja in je eno najstarejših albanskih mest z nekaj arheološkimi ostanki iz rimskega obdobja, ki danes postaja čedalje bolj zanimiva počitniška destinacija. Ponaša se z 40km dolgo peščeno plažo, modernimi hoteli, diskotekami, restavracijami,..

Neobičajna arhitektura z živobarvnimi fasadami, številne naravne in kulturno zgodovinske zanimivosti, gostoljubnost domačinov in zanimiva in cenovno sprejemljiva gastronomska ponudba so tiste značilnosti Drača, ki jih je treba doživeti čimprej! Privoščite si nepozabne počitnice v Albaniji!

HOTEL SUN 3*+: SUN hotel, odprt maja 2016, se nahaja neposredno ob plaži in 5 km od centra Drača. Vse sobe so opremljene s kopalnico, klimatsko napravo, TV, telefonom, sušilcem za lase, WI FI. Vse sobe imajo pogled na morje. STORITEV: polpenzion; samopostrežni zajtrk in večerja.

Več o ponudbi

JAZON-6 d.o.o. potovalna agencija
Sp. Pirniče 9d
MEDVODE 


T: +386 597 109 31+386 597 109 31
E: info@jazon-6.si
W: www.jazon-6.si

1.DAN: LJUBLJANA - HRVAŠKA – ČRNA GORA
Odhod iz Ljubljane, parkirišče Dolgi most ob 21. uri. Nočna vožnja mimo Novega mesta na Hrvaško in z vmesnimi postanki po dalmatinski avtocesti do Ploč in mimo Neuma in Dubrovnika v Črno goro.

2. DAN: BUDVA, ČRNA GORA – DRAČ
Postanek v Budvi - najbolj obiskanem turističnem mestu v Črnogorskem primorju. Na nekdanjem majhnem otočku, ki so ga peščeni nanosi sčasoma spojili s kopnim je bilo v preteklosti ilirsko naselje, kjer so se v 4 stoletju pr. n. št. naselili Grki. Budva, obdana z beneškim obzidjem, ki so ga postavili v 15. stoletju, obnovili pa v 17. stoletju, je ohranila stari del tipičnega mediteranskega mestnega naselja s slikovitimi ozkimi uličicami in majhnimi prodajalnami. Razen obzidja, s katerega se nudi lep razgled na mesto in okolico so zanimivi tudi drugi spomeniki: katedrala sv. Ivana Krstnika, zgrajena 1141 in prezidana v baročnem slogu v 17. Stoletju, Cerkvica Santa Marija in Punta, je bila zgrajena leta 840 na obzidju pomola. Poleg teh stavb so tu še opuščeni samostan z zvonikom iz poznega baroka, ki danes služi kot Arheološki muzej v katerem hranijo predmete iz ilirskih, grških in rimskih grobov; cerkev sv. Save (14. st.) in cerkev sv. Trojice (1804). Nekaj prostega časa in po opravljenih formalnostih na črnogorsko – albanski meji prihod v albansko letovišče Drač. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. – 8. DAN: POČITNICE V DRAČU
Zajtrk in večerja v hotelu. Prosto za sprehode, uživanje in kopanje.

Predlagamo udeležbo na poldnevnih in celodnevnih izletih. PONEDELJEK: DRAČ – KONJAK SKENDERBEG: ogled največje albanske kleti iz leta 1933, poznane po proizvodnji svetovno znanega konjaka »Skenderbeg« in ostalih tradicionalnih pijač. Seveda boste odličen konjak tudi poskusili in ga tudi lahko kupili. Po predstavitvi sledi ogled drugega največjega albanskega mesta in največjega pristanišča, ki je tudi eno najstarejših in najpomembnejših albanskih mest. 627 pr.n.št. so ga ustanovili kolonizatorji iz Cornita in Korykire in ga pozneje preimenovali v Dyrrachium. Najpomembnejši so ostanki Trajanovega amfiteatra z zgodnjekrščansko kripto in mozaiki, bizantinski forum, ostanki srednjeveškega obzidja in beneška trdnjava. Sprehod po mestni promenadi »TAulantia« in obisk antičnega gledališča, zgrajenega v 2.stol. za 15 000 gledalcev.

TOREK, TIRANA – KRUJA: Vožnja v albansko prestolnico in avtobusni ogled mesta, ki je bilo ustanovljeno 1614 leta in je danes politični in ekonomski center Albanije. Tirano odlikujejo moderni mestni predeli z nakupovalnimi centri in v pisane barve odete starejše zgradbe, ki so jim tako skrili siva pročelja. Ogled Skenderbegovega trga z Ethem Begovo mošejo - čudovito kombinacijo tradicionalne in orientalne arhitekture in z zunanjimi in notranjimi poslikavami in z urnim stolpom – simbolom Tirane, Opero in Narodnim muzejem, parlament, kraljevska palača in številna ministrstva zgrajena v obdobju, ko je bila Albanija še kraljestvo. Po ogledu vožnja v srednjeveško Krujo - simbol albanskega odpora proti Turkom pod vodstvom narodnega heroja Skenderbega. Ogled trdnjave z Skenderbegovim in etnografskim muzejem in nekaj prostega časa na starem, srednjeveškem bazarju tradicionalnih obrti.

SREDA: SKADAR IN LEZHA: vožnja do Skadarskega jezera v mestece Skadar. Obisk arheološkega muzeja v leseni stavbi s tradicionalnimi motivi in značilnostmi, obisk največje katedrale na Balkanu iz 19.stol. in obisk veličastne trdnjave Rozafa iz 3.stol. pr.n.št., na strmem pobočju nad mestom, ki jo obdajajo tri reke: Drini, Bruna in Kiri. Sprehod po mestni promenadi in nekaj prostega časa. Popoldne odhod v Lezho in obisk spominskega področja z grobnico Skenderbega.

ČETRTEK: APOLLONIA, VLORA, ORIKUMI: Vožnja v Fier- Apollonia in obisk arheološkega parka Apollonia. Mesto so ustanovili Grki iz Korinta, v času Rimljanov pa je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije. Po ogledu odhod v Vloro in ogled obmorskega mesta, kjer je bila proglašena albanska neodvisnost 1913 leta: Trg zastave, spomenik neodvisnosti, spomenik prvemu predsedniku države, mestni muzej in mošeja Muradiut. Mesto si bomo ogledali tudi z razgledne točke Kuz Baba in si privoščili nekaj prostega časa na priobalnem območju »Cool Water« s številnimi restavracijami in kafiči. Izlet bomo nadaljevali v Orikumi na jugu zaliva Vlora in proti večeru nazaj v hotel.

PETEK, BERAT – »MESTO TISOČERIH OKEN«: Odhod v srednjeveški in slikoviti Berat (Unesco) – »mesto tisočerih oken« in mesto muzej na pobočju planine Tomorri. Ogled trdnjave z 20 cerkvami in katedrale Sv. Nikolaja, danes spremenjene v muzej, posvečen največjemu albanskemu slikarju Onufriju iz 16.stol., z razstavo slik in ikon. Obisk kraljeve mošeje iz 15.stol. Nekaj prostega časa za kosilo in individualne oglede.

9. DAN: DRAČ – BOKA KOTORSKA IN KOTOR – HRVAŠKA Po zajtrku začetek potovanja proti domu. Po prihodu v Črno goro postanek v Kotorju, utrjenem srednjeveškem pomorskem mestu na jugovzhodnem delu Boka kotorskega zaliva. Kotor je rojstno mesto številnih pomorcev in trgovcev, ki so v spomin in slavo svoje dobe zgradili številne aristokratske palače. Ogled mesta z lokalnim vodnikom in nekaj prostega časa. Po ogledu nadaljevanje vožnje ob slikovitem Boka kotorskem zalivu mimo Risnja, Perasta, Dobrote na Hrvaško.

10. DAN: HRVAŠKA – LJUBLJANA Nočna vožnja in prihod v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah.