KUPI
cena:  329,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in cestne pristojbine, vstopnina na Bosanske piramide in v Zavidoviče, 2 polna penziona (zajtrk, kosilo, večerja), in 1 pol penzion (zajtrk, večerja), 2 prenočevanja v enostavnih bungalovih v rafting centru, 1 nočitev v motelu v kanjonu Tare, 2 dnevni rafting na Tari, turistične pristojbine, pristojbine za rafting in nacionalni park, zabavo zadnji večer, spremstvo slovenskega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje
  • ODHODi:  6. Julij, 12. Avgust  2017 
  • Mimimalno število potnikov: 40.
  • MOŽNA DOPLAČILA: zdravstveno zavarovanje z asistenco 12€ (kritje do 25.000€),, odpovedni rizik za slučaj odpovedi potovanja zaradi bolezni 5%, doplačilo za manjšo skupino (minimalno 15 potnikov ) 100,00€
  • Obvezna je predhodna rezervacija preko emaila: info@jazon-6.si ali na telefon: 05 97 109 31. Ponudniku sporočite ime in priimek potnika, naslov, kontaktno številko. Zaradi zagotovitve mesta na avtobusu priporočamo, da rezervacijo opravite takoj, ko prejmete šifro kupona. Kupon se smatra za unovčen takoj, ko kupec kupona izvrši rezervacijo termina pri ponudniku. Nakup kupona brez posredovane rezervacije organizatorju ne zagotavlja mesta na avtobusu. Po nakupu vračilo vplačanih kuponov ni možno razen z plačilom odpovednega rizika za slučaj odpovedi zaradi bolezni. Riziko znaša 5% celotnega zneska.
  • SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so Vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo na www.jazon-6.si.
  • Unovčljivost kupona na dan odhoda.

ADRENALINSKA IN GURMANSKA DOŽIVETJA 

NP DURMITOR in RAFTING NA TARI, za resnične užitkarje in ljubitelje narave! 

Tara – »solza Evrope«, najlepša in najbolj razburljiva reka Evrope. Na svoji 145 km dolgi poti je ustvarila skoraj 100 km dolg kanjon. Po globini je drugi na svetu (takoj za Grand Canyonom na reki Colorado v ZDA). Zaradi kristalno čiste vode  (pitna na celi njeni poti), izredno bogatega števila rastlinskih in živalskih vrst je Tara na listi Unescove kulturne dediščine.

POTOVANJE JE AVANTURISTIČNA ODPRAVA SKOZI CELOTNI KANJON REKE TARE IN PREKO NAJLEPŠIH PREDELOV NACIONALNEGA PARKA DURMITOR. 100 km raftinga z 1 nočitvijo v najglobljem predelu kanjona TARE in z 2 nočitvama v kampu ob reki! 

ODHODI: 6. Julij, 12. Avgust  2017 

1. dan: LJUBLJANA – ZAGREB – BOSANSKE PIRAMIDE – FOČA – RAFTING CENTER
Odhod ob 03.00 ponoči. Vožnja mimo Zagreba, Doboja in Zenice v Visoko pri Sarajevu. Čas za obisk »bosanskih piramid«. Na Belvederu se bomo seznanili s piramidami in se nato povzpeli na arheološki park Ravne 1 na severni strani piramide Sonca in pozneje obiskali še predzgodovinski podzemni labirint v Ravnah, s številnimi podzemnimi hodniki, prostori in keramičnimi ploščami s starodavno pisavo. V tunelih je tudi najvišja koncentracija zdravilnih negativnih ionov – 36.000 negativnih ionov na kubični cm (iz medicine vemo, da negativni ioni ubijajo bakterije in viruse). V tunelih presenetljivo ni sevanja, kar pomeni, da celice v telesu nimajo več naravnih sovražnikov in lahko začnejo proces regeneracije. Piramida deluje kot instrument »zdravilnosti« in omogoča ponovno vzpostavljanje osnovnih sistemov v organizmih. Po ogledih nadaljevanje potovanja v Fočo in v rafting center. Nastanitev v bungalovih in »gurmanska« večerja z domačimi specialitetami na terasi restavracije ob reki. Nočitev.

2. dan: NP DURMITOR, VISOKI GORSKI GREBENI, LEDENIŠKA JEZERA, KANJONI IN RAFTING NA TARI
Dan boste začeli z odličnim a zgodnjim domačim zajtrkom. Domači pršut, vroči uštipci s kajmakom, pogače izpod peke so samo nekatere od jedi, ki si jih boste privoščili ob 7. uri zjutraj pred adrenalinskim nadaljevanjem. Po zajtrku vožnja s terenskimi avtomobili proti mejnemu prehodu Ščepan polje, kjer boste prestopili mejo s Črno goro. Skozi kanjon Pive se boste dvignili na Pivsko planino in občudovali gorski masiv Maglića in Durmitorja in kot na dlani opazovali celotno Pivsko jezero. Preko Trse sledi potovanje mimo številnih ledeniških jezer in ledenikov, zaustavili se boste pri snežnih nanosih, kar je v poletnih mesecih posebna atrakcija. Pred prihodom na Đurdjevića Taro sledi krajši postanek na gorskem prelazu Prevoj, na višini 1907 m nad morjem. Na Đurdjevića Tari vas bo že čakala malica, nato pa z vašimi vodniki –skiperji sledi kratko spoznavanje s tehnikami veslanja, obnašanjem v čolnu in z vsemi podrobnostmi, ki jih je potrebno poznati pred spustom. NATO PA SPUST! S čolni boste potovali pod veličastnim - 170 m visokim mostom na Đurdjevića Tari, se zaustavili na reki Ljutici, ki z veliko močjo in veliko količino vode izvira iz skalne stene in se le po 170 metrih divjih slapov izliva v Taro. Na adrenalinski poti boste veslali mimo številnih slapov in izvirov...in po pribl. 4 urah prispeli v Radovan Luko. Tu vas čaka večerja in prenočišče v motelu globoko v kanjonu Tare, blizu točke kjer kanjon doseže globino 1300m, zaradi katere se po velikosti uvršča na drugo mesto na svetu, takoj za Velikim kanjonom na reki Kolorado v ZDA. Popoldne si boste odpočili na tem edinstvenem kraju kjer »tišina šepeta« in kjer boste poslušali le žuborenje Tare. Do tega mesta je dostop mogoč le s čolnom ali po izredno težavni poti s terenskimi vozili. Nočitev.

3. dan: ADRENALIN! RAFTING MIMO SLAPOV IN SKOZI NAJGLOBLJI DEL KANJONA
Po zajtrku nadaljevanje raftinga skozi najgloblji in najveličastnejši del kanjona reke Tare. Veslali boste mimo Tepačkih bukov in se zaustavili ob slapovih Bailovića sigma, ki so za nekatere obiskovalce najlepši del celega kanjona. Sprehod do pečine nad slapom, v kateri se nahaja jezero iz katerega se voda izliva v mogočnem slapu. Postanek za malico v Brštanovici, nato pa zadnji del spusta. V nekaj urah boste veslali po atraktivnih  predelih reke Tare in njenega kanjona, mimo slapov in divjih pritokov, čez številne brzice... Vmes postanki za kopanje in fotografiranje. Po 25 km adrenalina in narave, ob kateri vam bo zastajal dih, prihod v rafting center. Tu vas bodo že čakali topli tuši in pripravljeno poznejše kosilo. Kuharji se bodo spet izkazali z domačimi specialitetami, ob katerih si boste obliznili prste: vroča telečja čorba, jagnjetina, teletina in zelenjava izpod peke, solate in domače pite izpod peke, še vroči kruh in še kaj. Po kosilu prosto za počitek, sprehode ali rekreacijo. V centru so lepo urejeni tereni za mali nogomet in odbojko in sprehajalna steza ob reki. Večerja v stilu: postrv na žaru, pečen krompir, kajmak, kačamak, sirnica zeljanica in burek izpod peke, kislo mleko, mnjam!  Po večerji pa nepozabno druženje ob ognju in pesmi. 

4. dan: FOČA – SARAJEVO – ZAVIDOVIČI – LJUBLJANA
Poznejši zajtrk in odhod v Sarajevo - mesto na bregovih reke Miljacke. Nekaj prostega časa na slikoviti Baščarašiji, s številnimi čevabdžinicami, burekdžinicami, trgovinicami in rokodelskimi delavnicami. Na poti proti domu še postanek v Zavidovićih in ogled ogromne kamnite krogle – še enega misterija, zaradi katerega je Bosna tako edinstvena. Prihod domov v poznih večernih urah.

Več o ponudbi

JAZON-6 d.o.o. potovalna agencija
Sp. Pirniče 9d
MEDVODE 


T: +386 597 109 31+386 597 109 31, 040 583 665  
E: info@jazon-6.si 
W: www.jazon-6.si

Zakaj z nami na Taro: -

  • NAŠA uspešnica 2013, 2014, 2015,2016
  • program poznamo do potankosti 
  • program je OPTIMALEN in PREIZKUŠEN 
  • spremstvo slovenskega vodnika 
  • najboljši kamp tik ob reki, z vrhunsko opremo za rafting in z vsemi licencami 
  • odlična hrana 
  • njihove specialitete
  • zabava ob večernem ognju

ODKRITA BESEDA: BUNGALOVI SO 2, 3 IN 4 POSTELJNI. Posteljnina je v bugalovih, brisače in stvari za osebno higieno je potrebno prinesti s seboj, toaletni prostori so skupni. POUDAREK JE NA DOŽIVETJIH NARAVE, DOBRI ZABAVI IN ODLIČNI HRANI, PO KATERI JE CENTER ZNAN. Za udeležbo na raftingu predhodne izkušnje niso potrebne. Rafting center posveča maksimalno pozornost varnosti in udobju gostov. Center razpolaga z novimi gumijastimi čolni s kompletno opremo, kvalitetnimi zaščitnimi jopiči in neoprenskimi oblekami po evropskih standardih za rečno plovbo. Vsi skiperji (vodniki čolnov) so odlično usposobljeni in imajo mednarodno rafting licenco. (International  Rafting Guide).