KUPI
cena:  355,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več vaucherjev.
  • Rezervacijo opravite takoj na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vključuje:plastenka vode, welcome drink, 7x nočitev s polpenzionom (zajtrk, večerja) v dvoposteljni sobi, avtobusni prevoz z visokokakovostnim turističnim avtobusom, trajektni prevoz, predavanja in vodenje po poteh zdravilnih zelišč, lahko koswilo na kmečkem turizmu, degustacija domačih proizvodov, vstopnina v arheološki zgodovinski muzej, organizacijo programa, turistično takso, slovenskega turističnega spremljevalca
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 85€, morska stran 14,00€
  • Vaucher je veljaven v terminu od 11.05. - 18.05.2019 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani

Vabljeni na vodeno spoznavanje zelišč na prekrasni otok Vis

Vis, hrvaški otok v srednjem jadranu je znan predvsem po neokrjeni naravi. Ima zelo milo podnebje, malo padavin in zelo prijetne temperature.  Po velikosti je deseti otok na Hrvaškem. Meri 90,3 km² in ima približno 4.500 prebivalcev. Otok ima dve večji mesti; in sicer Komižo in Vis, ki je s svojim pristaniščem edina povezava s celino. Najvišji vrh otoka je Hum, ki meri 578 metrov. Južna obala ima več manjših prekrasnih zalivov (Travna Vela, Stiniva, Kamenica, Srebrna, Teleška Vela, Ploče). Otok od severovzhoda proti jugozahodu prepletajo kraška polja. (Dračevo polje, Plisko polje, Zlo polje). Na njih večinoma uspeva vinska trta. Viško vino, ki je tudi zelo dobro se imenuje plavac.

Otok Vis je odlična destinacija za vse ljubitelje zelišč, saj je znan po številnih zdravilnih in aromatičnih rastlinah. Podnebje je milo, saj ima malo padavin. Temperature čez celo leto so zelo prijetne. Rastlinstvo je zelo raznoliko. Prebivalci Visa so zelo ponosni na rastlino rogač. V mestu Komiža so se še do danes ohranili večstoletni nasadi.

Teden zdravilnih zelišč na otoku Visu bo vodila naša strokovna sodelavka ga. Elizabeta Gregori iz Celek-a, Inštituta za celovito kulturo bivanja. Tematika ne bodo samo zdravilna zelišča in kaj nam narava ponuja, temveč celovit odnos do sobivanja z naravo, do pomena varovanja semenske kulturne dediščine, naravnega obdelovanja tal in pridelovanja in posledično do zdrave hrane ... in kaj pri tem lahko mi sami storimo.

Pojdite z nami na izobraževalno potovanje v času, ko je otok Vis še posebej zelen, cvetoč, sončen, prekrasen in nepozaben.

PROGRAM:
1.dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije. Prihod v Split in ob 11.00 uri vkrcanje na trajekt za otok Vis. Ob prihodu na otok se bomo zapeljali do kmečkega turizma in si privoščili lahko kosilo na žlico s prilogo.
Spoznali bomo družino, ki sobiva z naravo in si z njimi ogledali plantažo Smilja. Namestitev v hotelu Biševo**. Večerja in nočitev. 

2.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku izlet v notranjost otoka, ogled Titove špilje, sledi vzpon (cca. 45 min.) na Hum (587nm), ki je najvišja točka otoka. Pešpot Podšpilje - Titova špilja - Hum in nazaj (cca. 2,5 ure hoje) in spoznavanje zdravilnih zelišč. Možen obisk kmečkega turizma (izpod peke - ob doplačilu). Večerja. Po večerji bomo imeli kratko predavanje in dnevni povzetek videnega. Nočitev .

3.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku možnost (ob doplačilu) odhod na otok Biševo in ogled Modre špilje. Po ogledu špilje se bomo peš odpravili preko otoka v zaliv Porat na eno izmed najlepših plaž, kjer bomo imeli kosilo. Med hojo bomo spoznavali rastline in zdravilna zelišča na otoku Biševo. Ostali prosto za
poležavanje in kopanje. Povratek v Komižo. Večerja in nočitev.


4.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku odhod (pešpot cca. 2 uri hoje) na Stupište in ogled vojaške postojanke (ogled podzemnih rovov ter izhodov na prve topovske linije, obvezna baterija). Med pohodom bomo spoznavali zdravilna zelišča in si ob poti ogledali tudi majhno plantažo limon. Po ogledu rovov degustacija domačih proizvodov na kmetiji Sviličič (sir, marmelada, ribja pašteta, vino, rakija, likerji). Zvečer bomo praktično spoznali pomoč pri samozdravljenju. Nočitev.

5.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili do mesta Vis, kjer se bomo sprehodili po zanimivem antičnem mestu ter si ob obali privoščili osvežitev, kavico, sladoled... Ogledali si bomo tudi arheološki in zgodovinski muzej. Po ogledu Visa se bomo odpravili do trdnjave Fort George. Večerja. Predavanje.

6.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku vožnja z ladjo okoli otoka (ob doplačilu). Ostali prosto za kopanje in poleževanje na plaži Večerja. Predavanje.


7.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku, ogled ostankov bolnišnice JNA (pešpot cca. 1,5 ure hoje) in izlet v notranjost otoka.  (Plisko polje - letališče, Rukavac). Prosto. Večerja.

8.dan: Jutranje raztegovalne vaje. Zajtrk. Po zajtrku prosto in v popoldanskih urah odhod proti domu. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah


Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4MEDIA d.o.o.
Ogrinova 30
1291 Škofljica / PE Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

T: 01 549710401, 01 5497105, 040 688 488
W: www.4travel.si
4travel.booking@gmail.com 

  • Ponudba vsebuje:
  • 7x nočitev s polpenzionom (zajtrk, večerja) v dvoposteljni sobi 
  • avtobusni prevoz z visokokakovostnim turističnim avtobusom
  • trajektni prevoz
  • lahko kosilo na kmečkem turizmu
  • predavanja in vodenje po poteh zdravilnih zelišč
  • ogled Titove špilje, bolnišnice JNA, Stupišta in mesta Vis, 
  • degustacija domačih proizvodov
  • vstopnica za arheološki zgodovinski muzej
  • organizacijo programa
  • turistično takso
  • slovenskega turističnega spremljevalca

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 40 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti ure odhodov in prihodov, zaradi možnih odstopanj v voznem redu ladijskega prevoznika. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.

 
Opomba k ceni:

 TA 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.