KUPI
cena:  419,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več kuponov.
  • Rezervacijo opravite takoj po nakupu kupona na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vsebuje: 
  • avtobusne prevoze po programu, cestnine, parkirnine,
  • ladijski prevoz Ancona–Grčija in nazaj (ležišče v 4-posteljni notranji kabini),
  • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v Delfih (dvoposteljne sobe, TWC),
  • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v Atenah (dvoposteljne sobe, TWC),
  • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v okolici Korinta (dvoposteljne sobe, TWC),
  • vse oglede po programu brez vstopnin,
  • strokovno vodenje potovanja v slovenskem jeziku,
  • organizacija potovanja in DDV.
  • Kuponi - vaucher je veljaven v terminih od 11.04 do 24.10. 2020 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Obvezna doplačila: turistična taksa, prijavnina 14,00€
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.
  • Popusti: otroci do 3,99 leta plačajo pavšal v višini 85€ (brez ležišča v kabini), 20% popusta za otroke od 4 do 11,99 leta na dodatnem ležišču, 10% popusta za odraslo osebo na dodatnem ležišču
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 85,00€/dan, 

Vsakodnevni pogovori so prepleteni s pojmi iz grške zgodovine, bogov z Olimpa, junakov trojanske vojne, tekem v Olimpiji ...
Obiščite kraje, kjer so te zgodba nastale.
Temperamentni domačini, vedno živahna mesta in kamnite priče antične veličine, Delfi, Olimpija, Atene, Mikene.
Spraševali se boste, zakaj jih niste obiskali in z njimi zaplesali ter razbijali krožnikov že prej.

PROGRAM: 

1. dan:  SLOVENIJA–ANCONA

Zbor na Dolgem mostu v Ljubljani. Možen vstop v Sežani. Nadaljevanje vožnje po Italiji mimo Benetk, Padove, Bologne do Ancone. Tu se bomo vkrcali na ladjo, se namestili v kabinah in se ob vsem udobju, ki ga nudijo tovrstne ladje, odpeljali proti Grčiji. Ladja sprejme namreč več kot 1.800 potnikov in nudi vse usluge sodobnih ladij - samopostrežno in a la carte restavracijo, bar, piano bar, igralnico, bazen in diskoteko. Prepluli bomo Jadransko morje in pri grškem otoku Krfu zapluli v Ionsko morje

2. dan: IGOUMENITSA–METEORA–DELFI

Zjutraj se bomo izkrcali v pristaniškem kraju Igoumenitsa in se nato odpeljali po novi avtocesti mimo Ioannine in Pindskega hribovja do Kalambake. Tu si bomo ogledali enega izmed največjih svetovnih čudes - Meteoro. Navdušile nas bodo tudi do petsto metrov visoke štrleče skale, na katerih so menihi v srednjem veku postavili prekrasne samostane. Izmed 24. samostanov jih je danes dobro ohranjenih le še šest. Ogledali si bomo največjega izmed njih in spoznali, kako so tu menihi živeli. Nato bomo nadaljevali preko rodovitne Tesalije proti centralnemu delu Grčije. Popoldne prihod v Delfe. Namestitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

3. dan: DELFI–ATENE

Zjutraj po zajtrku sledi najprej ogled prelepega Delfskega preročišča z zakladnicami antičnih grških mest, sprehod do Apolonovega templja, kjer so preroki razlagali videnje, sprehodili se bomo do stadiona kjer so se odvijale znamenite Pitijske igre ter tako spoznali staro antično mesto ali »popek sveta«, kot so mu rekli stari Grki. Seveda si bomo ogledali tudi bogati arheološki muzej. Po ogledu Delfov se bomo mimo Teb odpravili do Aten. Veličastne v antiki, veličastne tudi danes, ko imajo skupaj s predmestji skoraj 5 milijonov prebivalcev in so prava svetovna metropola. Mestni vrvež je zagotovo nekaj, kar bo za marsikoga povsem nova izkušnja. Poleg znamenite akropole pa v Atenah ne smemo spregledati trgov Sintagma in Omonia, stadiona, ki je bil zgrajen za prve olimpijske igre moderne dobe, večno živahne Plake, izjemnih neoklasičnih stavb AkademijeUniverze in Univerzitetne knjižnice, ter mogočnih Hadrijanovih vrat. Nekaj časa bomo imeli prosto za samostojni sprehod po vedno živahni glavni tržnici Plaka. Sledi namestitev v hotelu in večerja. S tistimi, ki boste želeli še dobro spoznati tudi grško dušo, pa bomo šli v staro taverno na pristen grški večer z obilico dobre hrane, ljudskimi plesi, glasbo in tudi razbijanjem krožnikov. Nočitev.

4. dan: EPIDAURUS–NAUPLION–MIKENE

Po zajtrku bomo zapustili Atene in se mimo otoka Salamine odpeljali do znamenitega Korintskega prekopa, ki ločuje Peloponez od celine. Prekop omogoča enkraten pogled na dve morji - Ionsko in Egejsko. Nato bomo nadaljevali pot po slikoviti grški pokrajini Argolidi in si najprej ogledali Epidaurus, starodavno zdravilišče, kjer je najbolje ohranjeno Dionizovo gledališče v Grčiji. Čudili se bomo izjemni akustiki gledališča in si predstavljali antične igralce, kako uprizarjajo kakšno od znamenitih tragedij pred radovednim občinstvom. Vožnjo bomo nadaljevali mimo prvega glavnega mesta novodobne Grčije in prekrasnega obmorskega mesteca Naupliona do najstarejšega antičnega mesta evropske celine, Miken. Ogledali si bomo ostanke trdnjave in Agamemnonove palače s kiklopskimi zidovi in Levjimi vrati. Vožnja do hotela ob morju, večerja in nočitev.

5. dan:  PELOPONEZ–OLIMPIJA–PATRAS

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili skozi osrčje Peloponeza do Olimpije - verskega, političnega in kulturnega središča antične Grčije. Tu so vsake štiri leta prirejali znamenite igre v čast boga Zevsa, ki so dale ime tudi današnjemu največjemu športnemu dogodku–Olimpijskim igram. Poleg atletskih objektov si bomo v Olimpiji ogledali tudi ostanke templjev, seveda tudi najmogočnejšega–Zevsovega templja, kjer je včasih stal monumentalen kip, delo znamenitega kiparja Fidije. Če bo čas, si bomo šli pogledat tudi zelo dober arheološki muzej. Nato bomo nadaljevali našo pot proti Patrasu, kjer se bomo pozno popoldne vkrcali na ladjo, se namestili v kabinah in med Ionskimi otoki odpluli proti Italiji. Nočitev. 

6. dan:  ANCONA–SLOVENIJA

Plovba po Jadranskem morju. Predviden pristanek ladje v Anconi zgodaj popoldne. Po opravljenih formalnostih se bomo vkrcali na avtobus. Ta nas bo popeljal proti domu, kamor bomo prispeli pozno zvečer, predvidoma okoli 23.00.

Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4Media turizem in storitve d.o.o.
Ogrinova 30
1291 Škofljica

PE Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

PE Dolenjska cesta 324a, 1291 Škofljica (Spar Lavrica)

T: 01 549 71 0401 549 71 05040 688 488
W: www.4travel.si
4travel.booking@gmail.com

 

 

  • Ponudba vsebuje: 
  • avtobusne prevoze po programu, cestnine, parkirnine,
  • ladijski prevoz Ancona–Grčija in nazaj (ležišče v 4-posteljni notranji kabini),
  • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v Delfih (dvoposteljne sobe, TWC),
  • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v Atenah (dvoposteljne sobe, TWC),
  • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v okolici Korinta (dvoposteljne sobe, TWC),
  • vse oglede po programu brez vstopnin,
  • strokovno vodenje potovanja v slovenskem jeziku,
  • organizacija potovanja in DDV.
  • Kuponi - vaucher je veljaven v terminih od 11.04 do 24.10. 2020 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Obvezna doplačila: turistična taksa, prijavnina 14,00€
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.
  • Popusti: otroci do 3,99 leta plačajo pavšal v višini 85€ (brez ležišča v kabini), 20% popusta za otroke od 4 do 11,99 leta na dodatnem ležišču, 10% popusta za odraslo osebo na dodatnem ležišču
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 85,00€/dan, 

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 35 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.
Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. 
*Opomba k ceni

TA 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.