Načini plačevanja

Načini plačil:

Plačilne kartice (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Activa Maestro, Activa).

Obveščamo vas, da je z novim načinom izvajanja spletnih plačil skrb o varnosti podatkov o vaši plačilni kartici popolnoma odveč. Nov sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatek o številki kartice in CVV kodi vnaša izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste zato preusmerjeni na spletne strani, ki jih upravlja procesni center Activa in banka, s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Novost predstavljajo storitve varnega spletnega plačevanja mednarodnih kartičnih sistemov Visa in Mastercard. Spodaj prikazani blagovni znamki Verified by Visa in Mastercard SecureCode omogočata, da lahko z uporabo vaše pametne kartice in prenosnega čitalnika vsak spletni nakup elektronsko podpišete z uporabo enkratne kode. V Sloveniji so storitvi Verified by Visa in Mastercard SecureCode podprle banke sistema Activa (več informacij najdete na spletni strani www.activa.si).

Imetnikom plačilnih kartic nudimo trenutno najvarnejše spletno poslovanje, neodvisno od vrste kartice Activa – bodisi kreditne ali debetne.

Plačujete lahko s plačilnimi karticami:

- MAESTRO

E-nakupovanje z Maestro kartico (www.activa.si) je možno pod pogojem, da je imetnik svojo kartico registriral na sistemu za avtentikacijo "MasterCard SecureCode". Vse Maestro kartice sistema Activa (pametne plačilne kartice s čipom) so avtomatično že registrirane in torej usposobljene za nakupe v naši spletni trgovini. Več o tem na www.activa.si.

- MASTERCARD

Kartico mora imetnik sam registrirati preko strani: www.activa.si.

- VISA, VISA-ELECTRON

Kartico mora imetnik sam registrirati preko strani: www.activa.si.

MONETA

Potek plačevanja:

  • v spletni trgovini izberite plačilo z Moneto
  • na vstopni strani v ustrezno polje vpišete svojo mobilno številko in v nekaj trenutkih na svoj mobilnik prejmete sporočilo SMS z enkratnim varnostnim geslom
  • geslo vnesete v ustrezno polje na vstopni strani

Pozor: Uporaba kode PIN

Uporabniki Monete pri Novi KBM ali pri Poštni banki Slovenije v ustrezno polje obvezno vtipkate tudi kodo PIN. V primeru, da za poravnavo stroškov nakupov z Moneto uporabljate različne račune pri banki, odtipkate tisto kodo PIN, ki pripada računu, s katerega želite poravnati stroške. Uporabniki Monete kot Mobitelove storitve vtipkate kodo PIN le v primeru, če ste jo za namene plačevanja z Moneto aktivirali!

PLAČILNI NALOG- UPN

Položnico plačate prek spletne banke ali na pošti. Kuponi- vaucherji plačani s plačilnim nalogom bodo aktivirani 3 delovne dni od plačila.