Privoščite si kulinarično razvajanje in raziskovanje zelenega raja na Goričkem! Tu je LEPO, pravijo gostje. V penzionu in gostišču Ajda se z veseljem potrudijo, da to drži. S široko ponudbo izvrstnih jedi, nekaterih domačih po izvoru, drugih od drugod, a vseh slastnih po okusu, je vaša lakota potešena, brbončice pa zadovoljne. Kalorije pa lahko učinkovito porabite na slikovitih sprehodih, kopanju v panonskih termah, kolesarjenju ali pa se brezskrbno prepustite počitku v penzionu.
Ponudba vključuje 3-dnevni kolesarsko kulinarični paket za dve osebi. Poleg polpenziona in neomejene izposoje gorskih koles, ponudba zajema še KARTO POPUSTOV pri okoliških ponudnikih (vinarji, gostilne, kmečki turizem, vstopnice za kopanje) s katerimi dobite popust do 15%, pohodniške in/ali kolesarske izlete po okolici, spoznavanje prelepega krajinskega parka Goričko z ogledom Ledavskega jezera in še in še.
Nekaj fotografij te mikavne ponudbe si lahko ogledate spodaj.
Penzion in gostišče Ajda, Ivanka Bagola s.p.
Cankova 33
9261 Cankova
T: 02 540 1378 ali 031 692 500
E: info@gostisce-ajda-bagola.si
W: www.gostisce-ajda-bagola.si
PRVI DAN: po možnosti prihod dopoldne. Namestitev v dvoposteljne sobe in pogovor o možnih doživetij v Krajinskem parku »Goričko«; kolesarjenje po Panoramski poti Cankova-Gerlinci-Fikšinci- Kramarovci, čez prehod in po Avstriji; sprehod po gozdni učni poti "Fuks graba" v Korovcih ali kopanje v bližnjih termah Bad Radkersburg(4km); ogledi in znamenitosti Gornje in avstrijske Radgone. Za večerjo ena izmed prekmurskih ali hišnih jedi: gorički golaž ali domači koprivni njoki slastna pica "Panonia" iz ajdovega,konopljinega(ali belega) testa; gratinirana skutna palačinka z gozdnimi sadeži ali dnevna sladica.
DRUGI DAN: zajtrk po dogovoru in izbiri gosta. Kaj bi doživeli drugi dan? Nasveti in priporočila -kolesarjenje ali z avtom po osrednji poti zahodnega dela Radenci(11km). Zvečer.TEMATSKI MENIJI Z ŠTIRIMI HODI "PANONSKE DOBROTE": za njega; nakockana prekajena vratovina na solati ajdove kaše, ajdova zlevanka (mini kuharska delavnica-gostje jed pripravijo sami!) pujskov file po «cigansko«+ajdovi dödöli, sladica,(možen drugačen menu po želji gosta), za njo:dnevna kremna kremna juha, ajdova zlevanka, polnjen piščančji file v muškatni omaki, solata, dnevna sladica (možni dietni menuji-gluten,laktoza)
TRETJI DAN: zajtrk po izbiri gosta kaj bi doživeli tretji dan? Nasveti in priporočila: kolesarjenje in ogledi ob Muri; možnost izposoje koles. Možnost kopanja v termah ob poti Moravci- Banovci, Lendava.