KUPI
cena:  133,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več kuponov.
  • Rezervacijo opravite takoj po nakupu kupona na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vključuje: povratni avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom v hotelu 3 - 4*, slovenskega vodnika z licenco GZS, zunanji ogled Novega Sada, vstopnino in ogled Petrovaradinske trdnjave, ogled Sremskih Karlovcev po programu, zunanji ogled Sremske Mitrovice po programu, lokalnega vodnika v Novem Sadu in Sremskih Karlovcih, ogled vinarije in degustacija s programom v vinski kleti Mačkov podrum, ogled muzeja in kosilo z vključeno pijačo (neomejeno) v Etno zdanju Zmaj od noćaja v Mačvanski Mitrovici, parkirnine, dnevnice, organizacijo in DDV
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 6,00 EUR, turistična taksa in prijava gosta 1,50 EUR
  • Kuponi - vaucher je veljaven v terminu od 09.06.-10.06 2018 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.

NOVI SAD – SREMSKI KARLOVCI – FRUŠKA GORA

PROGRAM:

1.DAN: 
Odhod v zgodnjih jutranjih / nočnih urah in vožnja proti Vojvodini. V dopoldanskih urah prihod v Novi Sad, drugo največje mesto Srbije. Najprej bomo obiskali veličastno Petrovaradinsko trdnjavo, ki ji zaradi svoje dominantne lege pravijo tudi vojvodinski Gibraltar. Sprehodili se bomo skozi slovite obrambne sisteme do samega vrha, od koder se ponuja čudovit razgled na mesto in Donavo. Petrovaradinska trdnjava, ki je redko delo vojne arhitekture, zgrajene v letih 1690 – 1780 je zgradila Avstrija kot obrambo proti Otomanskemu cesarstvu. Ta mogočna utrdba ima 16 km podzemnih hodnikov v 4 nivojih in več kot 10.000 strelnih lin. Nato se bomo sprehodili po ljubkih starogradskih ulicah v centru mesta, kjer so simpatične trgovinice s spominki in kavarne ter obiskali znamenitosti starega dela mesta, kot so Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev, Srbsko narodno gledališče, Miletićeva ulica, Zmaj Jovina, Vladikin dvor, Trčika, Nikolajevska cerkev, Matico Srbsko, tu je tudi t.i. Štrand – najlepša rečna plaža v Evropi. Sledi vožnja na Fruško goro, nacionalni park in biser Srbije, kjer si bomo pogledali samostan Krušedol, ki je eden izmed znamenitosti na seznamu Unesca. Regija je znana tudi po vinogradništvu, kar bomo lahko spoznali ob degustaciji vin v eni od vinskih kleti z bogatim kulturnim programom. Nekaj prostega časa. Sledi nastanitev v hotelu***/**** ter nočitev. 

2.DAN: Po zajtrku slovo od Novega Sada in obisk bližnjih Sremskih Karlovcev, nekdanje duhovne in kulturne prestolnice Srbije z najstarejšo, prvo srbsko gimnazijo, ki je bila ustanovljena 1791. leta, monumentalnim Patrijaršijskem dvorom z ikonostasom v kapeli, Saborna cerkev, Mirska kapela, baročni vodnjak… V Sremskih Karlovcih je bil 26. januarja 1699 podpisan mir med Habsburško monarhijo in Otomanskim cesarstvom. S podpisom miru se je končal turški prodor na Zahod. Nadaljevanje vožnje v smeri proti Sremski Mitrovici, v rimskih časih imenovan Sirmij (Sirmium). Sirmij je bil eno največjih rimskih naselbin vzhodno od Jadranskega morja, pomembno obmejno mesto z vojaško bazo, trgovsko središče, občasna cesarska rezidenca, v času vladavine Dioklecijana, pa je postal glavno mesto rimske province Druga Panonija. O nekdanjem pomenu in sijaju kraja priča tudi podatek, da se je tu rodilo in živelo več rimskih cesarjev, med njimi tudi Maksimijan, Avrelijan, Trajan in Prob. Sledi krajši ogled mesta z ogledom Cesarske palače in nato kosilo v znamenitem Etno zdanju Zmaj od Noćaja, kjer si bomo najprej pogledali muzej z bogato zgodovino in nato okušali specialitete Srema ob spremljavi glasbe. Popoldne vrnitev proti domovini. Vožnja po avtocesti skozi Slavonijo, mimo Zagreba proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah. 

Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4EVERLIFENET
Vlado Balažinec s.p.
Ogrinova 30
1291 Škofljica / PE Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

T: 01 54971040101 5497105040 688488
W: www.4travel.si
4travel.booking@gmail.com 

 

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 40 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.
Opomba k ceni: TA 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.