KUPI
cena:  589,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več kuponov.
  • Rezervacijo opravite takoj po nakupu kupona na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vključuje:  avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom, 6 x nočitev z zajtrkom, v hotelu*** +, 2 x večerja, vsi ogledi po programu + karte za metro v Parizu, turistična taksa, parkirnine, dovolilnice, cestnine, dnevnice in nastanitev dveh voznikov, vodenje slovenskega turističnega vodnika z licenco, organizacija izleta in DDV. 
  • Obvezna doplačila: prijava gosta 4,50 EUR
  • Možna doplačila: flamska večerja s pijačo 25,00 EUR; enoposteljna soba 135,00 EUR; Vstopnine: Waterloo 13,00 EUR, Obama Beach 4,50 EUR, samostan Mont Saint Michel 10,00 EUR, Fuggerai 3,00 EUR, Iper 3,00 EUR; riziko odpovedi 5% od vrednosti aranžmaja; zavarovanje z asistenco v tujini 8,00 EUR
  • Kuponi - vaucher je veljaven v terminu od 14.09. - 21.09.2018 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.

BELGIJA IN FRANCIJA Z NORMANDIJO 8 DNI

PROGRAM:

1.DAN LJUBLJANA - AACHEN:
Odhod iz Ljubljane ob 19.30 uri. Nočno potovanje mimo Jesenic, Avstrije, Salzburga in vstop v Nemčijo. Mimo Frankfurta in Koelna…
2.DAN WATERLOO - BRUXELLES (Bruselj):
Jutranji prestop meje pri mestu Aachen v Belgijo. Nekaj postankov na poti. Pri letališču Charleroi se bomo obrnili proti Bruslju in se okoli 10. ure najprej ustavili v zgodovinskem muzeju v mestu Waterloo. Sprehodili se bomo po predelu, kjer se je odvijala zadnja Napoleonova bitka z Wellingtonskim vojvodo - Lordom Wellesleyem, ki se je za francoskega cesarja usodno končala. Možnost ogleda muzeja. Prosto za kavo in prigrizek. Nadaljevanje poti in prihod v Bruselj zgodaj popoldne. Sledil bo kratek panoramski ogled z ogledom Atomiuma, dalje do Kraljeve palače, do Evropskega Parlamenta in do našega hotela. Po kratkem počitku, bo nadaljevanje peš ogleda mesta. Ogled Katedrale Sv. Mihaela in Godula do Glavnega Trga (Grand Place). Tu se bomo sprehodili ob značilnih flamskih stavbah, ki so vsaka za sebe lepotice - še posebno pa izstopajo Mestna hiša, gledališče, Palača vojvodske dinastije Brabant. Atrakcija mesta je tudi Muzej piva in slavna pivnica, ki poleti zaseda tretjino prostora trga. Sem prihajajo ljubitelji piva in turisti z vsega sveta. Okoliške čokoladnice s priznano belgijsko čokolado vse po vrsti ponujajo »samo svoje« izdelke. Pogledali pa si bomo seveda tudi simbol Bruslja - Mannequin Piss, znamenitega »dečka, ki lula«. Vse to in še kaj je naš Bruselj. Nočitev.  
3. DAN BRUXELLES - GENT-BRUGGE-CASSEL:
Po zajtrku bomo prtljago odnesli v avtobus in nadaljevali pot proti severozahodu. Najprej mesto Gent. Tu si bomo v Katedrali Saint Zen (Sveti Zen) ogledali izjemno rokoko prižnico ter se nato sprehodili ob Gravensteenskem gradu in slišali, kdo so bili grajski prebivalci skozi stoletja. Sledil bo bližnji Brugges, imenovan »Severne Benetke«, saj mesto dejansko leži na malih rečnih kanalih, ki so prava paša za oči. Pogledali bomo lahko v Katedralo Sv. Odrešenika in mogočno cerkev Naše gospe – Notre dame, v slednji je Michelangelov kip Marije z detetom, se morda zapeljali z ladjico po kanalih (doplačilo) ali pa le sedli na dobro kavo in uživali. V nadaljevanju nas bo pot še nekaj časa vodila ob Severnem morju, kjer bomo pri mestu Veurne zavili proti Jugu. Nekako na tem razpotju Severno morje prehaja v Rokavski preliv – La manche. Zgodaj popoldne bomo ta dan pogledali še eno prizorišče bitk I. svetovne vojne. Mesto Iper, znano po plinu iperitu, je en sam velik, lepo urejen spominski park z nedvomno največjim Muzejem tega obdobja v Evropi. Po želji bomo vstopili in pozno popoldne prestopili belgijsko - francosko mejo ter po nekaj kilometrih prispeli v biser francoske Flandrije – mestece Cassel z nekdanjo rezidenco Maršala Focha, Muzejem Flandrije in lepo ohranjenim velikim mlinom na veter na vrhu griča, ki kot najvišji vrh v okolici meri le 175 m nadmorske višine. Mlin na veter si bomo ogledali. Prosti čas za večerjo z možnostjo okusiti pravo flamsko kuhinjo (doplačilo). Nočitev v bližnjem hotelu.
4.DAN VISOKA FRANCIJA - CALVADOS (NORMANDIJA):
Ta dan bomo prevozili skupino nekdanjih petih francoskih regij. Po zajtrku se bomo odpravili na popotovanje po najbolj rodovitnih pokrajinah severne Francije, kjer so na bogatih pašnikih »doma« najbolj priznani svetovni siri. Na poti se bomo ustavili v mestu Abbeville, naredili postanek za kratek sprehod, za ogled znamenitosti in kavo. Sledila bodo mesta, ki so vzdolž La Mancha vikend naselja premožnih parižanov – Le Treport, Dieppe, Fecamp in Etretat. Slednji je vreden ogleda zaradi izjemnih  belih apnenčastih pečin - klifov, ki štrlijo iz celine v morje in so vidni že od daleč. Sprehodili se bomo ob njih in nato nadaljevali pot proti Caenu. Že v tem predelu ob morju bo videti, kako delujeta plima in oseka, saj se že čuti vpliv Atlantika. Vmes bo dovolj časa za kosilo in počitek. Po obalni vožnji bomo proti večeru prispeli v Caen. Mesto je verjetno najbolj trpelo za osvoboditev Francije, saj je bilo tri četrtine mesta porušeno ob junijskem spopadu ameriške in nemške vojske junija 1944, šele po letu 1970 pa je bila končana obnova, ki pa nikakor ni mogla več nadomestiti prisrčnega normandijskega mesta izpred II. svetovne vojne. Prosto za večerjo po želji. Nočitev.    
5. DAN CALVADOS Z MESTI CAEN IN BAYEUX - OBALA OBAMA - ALENCON:
Po zajtrku se bomo odpravili na največje področje izkrcanja ameriške vojske 6. junija 1944 na področju francoske pokrajine Calvados, kjer se je odvijala znamenita bitka za osvoboditev Francije in Evrope. Najprej še znamenitosti mesta Caen s katedralo in Gradom iz časa Viljema osvajalca iz XI. stoletja. Nato pa se bomo posvetili obdobju konca II. svetovne vojne. Mimo vojaškega pokopališča v Caenu se bomo odpeljali do mesta Bayeux, kjer je obeležij še veliko več, vendar pa bo naša pot namenjena prav na obalno področje »Obama beach«, kot jo imenujejo tudi domačini! Tu bo čas za oglede in sprehod po mivkasti obali, kjer bomo lahko slišali veliko o dogodkih tega obdobja. Ogled spominskega parka in muzejskih eksponatov po želji. Prosto za kosilo. Popoldne se bomo odpeljali do težko pričakovanega viška potovanja – Mont Saint Michel. Samostan, grajen kot gradič na malem hribovitem otočku obdanim z obzidjem, je bil stoletja varno obdan z obzidjem. Čeprav občudovanja vreden, pa je še vedno največja atrakcija tega dela pokrajine prav plimovanje morja, ki ga množice ljudi spremljajo z najvišje točke na otoku. Atlantski ocean, ki se pričenja šele 180 km dalje na obali, tukaj pokaže najlepše vidno delovanje plime in oseke na zahodni obali. Zadnji del dneva bo še vožnja do našega hotela v okolici Alencona. Večerja in nočitev. 
6. DAN ALENCON - PARIZ:
Po zajtrku se bomo po mestu sprehodili, pogledali mestno hišo in Grad Alensonskih vojvod ter kmalu nadaljevali pot proti Chartresu. Tu bomo imeli postanek in hkrati čas za ogled največje gotske katedrale v Franciji (druga na svetu), ki je pomembna tudi zaradi prelepih vitraž. Postanek bo namenjen tudi kavi in prigrizku, saj na panoramskem ogledu Pariza za to ne bo časa. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Pariza, kamor bomo prispeli zgodaj popoldne in se takoj po prejemu dovolilnice za mesto, podali na oglede. Pričeli bomo na zahodnem delu (v odvisnosti od vstopa bomo imeli oglede, zato je možen vstop tudi na drugi točki, kar pa ne bo spremenilo obsega ogledov), kjer bomo predvidoma vstopili v predelu La Defense, se peljali do Arc de Triomph (Slavolok zmage), po Elizejski poljanah, do Trocadera in  palač Chaillot - od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp in tudi na lep del samega mesta. Zapeljali se bomo po najpomembnejših avenijah in bulvarjih, mimo znamenitega trga Concorde z Bourbonsko palačo, Tuillerijskimi vrtovi in Louvrom ter stekleno piramido F. Mitteranna, veličastno kupolo Dom des invalides z Napolonovo grobnico, Aleksandrov most in Muzeji Petit in Grand Palais. Mimo Napoleonovega templja- Madelaine in trgovskih galerij La Fayetter in Printemps, opere Garnier, se bomo pozno popoldne usmerili v hotel. Zvečer po dogovoru možen dodatni ogled mesta. Prosto za večerjo. Nočitev.
7.DAN PARIZ - VERDUN:  
Po zajtrku bomo prtljago oddali v avtobus, mi pa se bomo napotili s pariškim metrojem na potep po Parizu. Montmartre. Tu bomo izstopili in se povzpeli do Bazilike Sacre Coeur, grajeno v neoromansko - bizantinskem stilu, s čudovito mozaično kupolo v notranjosti. Pogled na celoten Pariz je na tem mestu nedvomno najlepši! Na znamenitem slikarskem trgu Place du Tertre, bomo popili kavo in opazovali sodobne slikarje, kako ponujajo svoje storitve. Naslednji ogledi bodo v okolici Kulturnega Centra G. Pompidouparka Nelsona Mandele, videli bomo Mestno hišo iz 14. stoletja  in se odpočili ob kavi ali kosilu. Popoldne bomo nadaljevali do slovite katedrale Notre dame na »otočku« Ile de la Citee. Videli bomo stare mestne zapore Conciergerie, Cvetlični trg, Hotel Dieu (nekdanja sirotišnica - sedaj bolnišnica), vladne in mestne palače in se nato usmerili do Trga Saint Michel, z enim najlepših vodnjakov v Parizu. Skozi Latinsko četrt, mimo univerze Sorbonne  do Luxembourških vrtovih  kraljice Marie de Medici, bomo ogled zaključili pri Muzeju Panteon. Okoli 16. ure bomo vstopili  v naš avtobus in pričel se bo zadnji del potovanja – povratek proti domu. Tokratno mesto našega bivanja bo Verdun, ki so ga ustanovili Kelti in ima dolgo in bogato zgodovino. Tudi mi ga poznamo iz polpretekle zgodovine, saj je to še eno mesto na naši dolgi poti, povezano s I. svetovno vojno, z obeležji in spomeniki, ki pričajo o bojih. Mesto leži ob reki Meuse, ima znamenita Mestna vrata in glede na majhnost mesta (18.500 prebivalcev), neverjetnih preko 30 cerkva, samostanov in kapel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 
8. DAN VERDUN - AUGSBURG - LJUBLJANA: 
Po zajtrku bomo prtljago oddali v avtobus in naredili še kratek skupen sprehod po mestu, nato pa se odpeljali proti Strassbourgu in dalje proti Augsburgu. Tu bo čas za pozno kosilo in ogled zanimivega dela mesta, imenovanem po bogatem trgovcu in bančniku Fuggerju, ki je postavil prva »socialna stanovanja« za revnejši sloj prebivalstva. Mesto ima lepo Mestno hišo, katedralo in je na seznamu zgodovinskih mest, ki so vredne ogleda. Okoli 17. ure bomo nadaljevali pot do Ljubljane, kamor bomo po nekaj postankih prispeli okoli 23. ure.  


Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4EVERLIFENET
Vlado Balažinec s.p.
Ogrinova 30
1291 Škofljica / PE Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

T: 01 54971040101 5497105040 688488
W: www.4travel.si
4travel.booking@gmail.com 

 

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 40 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.
*Opomba k ceni: TA 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.