KUPI
cena:  689,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več kuponov.
  • Rezervacijo opravite takoj po nakupu kupona na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vsebuje:  
  • avtobusni prevoz z visokokakovostnim turističnim avtobusom 
  • 7 x nočitev v hotelu*** z vključenim zajtrkom 
  • 2 x večerja, 
  • vsi zunanji ogledi po programu + karte za metro v Parizu, 
  • panoramski ogled Pariza, 
  • turistična taksa, 
  • parkirnine, dovolilnice, cestnine, dnevnice in nastanitev dveh voznikov, vodenje slovenskega turističnega vodnika z licenco, organizacija izleta in DDV. 
  • Obvezna doplačila: prijava gosta 15,00
  • Možna doplačila: flamska večerja s pijačo 25,00€, enoposteljna soba 210,00€
  • Vstopnine: Waterloo 13,00 EUR, film o izkrcanju 8,00€, Omaha beach 4,50€, samostan Mont Saint Michel 10,00€, Fuggerai 3,00€, 
  • Iper 3,00€, tapiserija 10,00€
  • Riziko odpovedi........5% od vrednosti aranžmaja
  • Zavarovanje z asistenco v tujini 10,00€
  • Kuponi - vaucher je veljaven v terminu od 02.06. do 09.06. 2019 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.

8 - dnevni izlet v Belgijo in Francijo z  Normandijo z vodnjem v slovenskem jeziku, zunanji ogledi po programu, panoramski ogled Pariza, vstopnice za metro v Parizu, turistično takso in večerji

Program:

1.dan Ljubljana - Luksemburg
Odhod iz Ljubljane ob 05.00 uri zjutraj. Potovanje mimo Jesenic, Salzburga in vstop v Nemčijo. V popoldanskih urah prihod v Luksemburg. Sledi ogled mesta in prosto za večerjo. Nastanitev v hotelu, nočitev. 

2.dan Waterloo - Bruxelles (Bruselj):
Po zajtrku se bomo odpeljali proti mestu Waterloo. Sprehodili se bomo po predelu, kjer se je odvijala zadnja Napoleonova bitka z Wellingtonskim vojvodo - Lordom Wellesleyem, ki se je za francoskega cesarja usodno končala. Možnost ogleda muzeja. Prosto za kavo in prigrizek. Nadaljevanje poti in prihod v Bruselj zgodaj popoldne. Sledil bo kratek panoramski ogled s postankom ob Atomiumu, dalje do Kraljeve palače, Evropskega Parlamenta ter do našega hotela. Po kratkem počitku se na ogled mesta podamo peš. Ogledali si bomo Katedralo Sv. Mihaela in Godula ter Glavni Trgi (Grand Place). Tu se bomo sprehodili ob prekrasnih značilnih flamskih stavbah. Še posebno pa izstopajo Mestna hiša, gledališče, Palača vojvodske dinastije Brabant. Atrakcija mesta je tudi Muzej piva in slavna pivnica, ki poleti zaseda tretjino prostora trga. Sem prihajajo ljubitelji piva in turisti z vsega sveta. Okoliške čokoladnice s priznano belgijsko čokolado vse po vrsti ponujajo »samo svoje« izdelke. Pogledali pa si bomo seveda tudi simbol Bruslja - Mannequin Piss, znamenitega »dečka, ki lula«. Vse to in še kaj je naš Bruselj. Povratek v hotel, nočitev.  

3. dan Bruxelles - Gent - Iper Cassel:
Po zajtrku oddamo prtljago in z avtobusom nadaljujemo pot proti severozahodu. Najprej do mesta Gent. Tu si bomo v katedrali Saint Zen (Sveti Zen) ogledali izjemno rokoko prižnico ter se nato sprehodili ob gravensteenskem gradu in slišali, kdo so bili grajski prebivalci skozi stoletja. Sledil bo bližnji Brugges, imenovan tudi »Severne Benetke«. Mesto dejansko leži na malih rečnih kanalih, ki so prava paša za oči. Ogledali si bomo mogočno cerkev Naše gospe – Notre dame, v kateri je Michelangelov kip Marije z otrokom.  Ob prekrasnih kanalih si privoščimo počitek in osvežitev. V nadaljevanju nas bo še nekaj pot še nekaj časa pot vodila ob Severnem morju. Pri mestu Veurne bomo zavili proti Jugu. Nekako na tem razpotju Severno morje prehaja v Rokavski preliv – La manche. Zgodaj popoldne si bomo ogledali še eno prizorišče bitk I. svetovne vojne. Mesto Iper, znano po plinu iperitu Mesto je en sam velik, lepo urejen spominski park z nedvomno največjim muzejem tega obdobja v Evropi. Pozno popoldne bomo prestopili belgijsko - francosko mejo, ter po nekaj kilometrih prispeli v biser francoske Flandrije – mestece Cassel z nekdanjo rezidenco Maršala Focha, muzejem Flandrije in lepo ohranjenim velikim mlinom na veter na vrhu griča. Najvišji vrh v okolici meri le 175 m nadmorske višine. Ogledali si bomo mlin na veter, ki je dejansko res paša za oči. Prosti čas za večerjo z možnostjo pokušine prave flamsko kulinarike (doplačilo). Nočitev v bližnjem hotelu.

4.dan pokrajine visoka Francija - Calvados (Normandija): 
Po zajtrku bo dan namenjen vožnji po nekdanjih petih francoskih regijah. Na najbolj rodovitnih pokrajinah severne Francije, kjer na farmah pridelujejo svetovno priznane sire. Sledila bodo mesta, ki so vzdolž La Mancha vikend naselja premožnih parižanov – Le Treport, Dieppe, Fecamp in Etretat.Zaradi izjemnih belih apnenčastih pečin - klifov je slednji vsekakor vreden ogleda. Klifi, ki štrlijo iz celine v morje in so vidni že od daleč. Že v tem predelu je opazno plimovanje morja. Atlantik ni prav daleč! Na poti bo čas tudi za kosilo, osvežitev in počitek. Proti večeru bomo prispeli v Caen. Mesto je verjetno najbolj trpelo za osvoboditev Francije, saj je bilo tri četrtine mesta porušeno ob izkrcavanju zaveznikov od junija do avgusta 1944. Šele po letu 1970 pa je bila končana obnova, ki pa nikakor ni mogla več nadomestiti prisrčnega normandijskega mesta iz obdobja pred II. svetovno vojno. Sledi ogled mesta Caen in vzpon na grad iz časa Viljema osvajalca iz XI. stoletja. Večerja in nočitev v bližnjem hotelu.   

5. dan Caen - obala Omaha - Arromanches - Bayeux - Mont Saint Michel:
Takoj po zajtrku se odpravimo na področje, kjer se je odvijala bitka za osvoboditev Francije in Evrope, prav na obletnico današnjega dneva - 6. junija pred 75 leti! Na obalo Omaha se bomo zapeljali in se ob vojnih obeležjih sprehodili po mivkasti obali. Ogled spominskega parka in muzejskih eksponatov po želji. V mestu Arromanches se bomo pomešali med potomce vojakov, ki pridejo z vseh koncev sveta. Oblečene v takratne uniforme. Možnost ogleda filma o izkrcanju ali pa na prostem poslušanje glasbe orkestra Glenna Millerja. Popoldne se bomo zapeljali skozi mesto Bayeux, kjer se v Muzeju tapiserije nahaja 70 m dolga in pol metra široka tapiserija iz časa Viljema osvajalca. Na poti izvemo tudi življenjsko zgodbo (če bo dopuščal čas, bo možen ogled tapiserije). Zaključek dneva bo v predelu težko pričakovanega Mont Saint Michela, kjer bomo v bližnjem hotelu imeli večerjo in nočitev. 

6. dan Mont Saint Michel - Pariz:
Po zajtrku bomo zgodaj odšli na pot proti samostanu (brezplačni prevoz s parkirišča). Grajen na malem hribovitem otočku, ki je bil stoletja varno obdan z obzidjem. Čeprav je Mont Saint Michel občudovanja vreden, je atrakcija tega dela pokrajine prav plimovanje morja, ki ga množice ljudi spremljajo z vrha otoka. Atlantski ocean, ki se uradno pričenja 180 km stran. Vseeno kaže na tej zahodni obali izjemno močno plimovanje. V Pariz bomo prispeli proti večeru in se takoj podali na panoramski ogled mesta; Arc de Triomph (Slavolok zmage), po Elizejski poljanah, do Trocadera in palač Chaillot - od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp in tudi na lep del samega mesta. Zapeljali se bomo po najpomembnejših avenijah in bulevarjih, mimo znamenitega trga Concorde z Bourbonsko palačo, Tuillerijskimi vrtovi in Louvrom ter stekleno piramido F. Mitteranna, veličastno kupolo Dom des invalides z Napolonovo grobnico, Aleksandrov most in Muzeji Petit in Grand Palais. Pozno popoldne se usmeriimo proti hotelu. Po dogovoru je zvečer možen dodatni ogled mesta. Prosto za večerjo, nočitev.

7.dan Pariz - Verdun:  
Po zajtrku oddamo prtljago na avtobus. Mi pa se bomo napotili s pariškim metrojem na potep po Parizu. Postaja Montmartre. Tu izstopimo in se povzpnemo do Bazilike Sacre Coeur. Grajeno v neoromansko - bizantinskem stilu s čudovito mozaično kupolo v notranjosti. Pogled na celoten Pariz je na tem mestu nedvomno najlepši! Na znamenitem slikarskem trgu Place du Tertre, si privoščimo kavo in opazujemo sodobne slikarje, kako ponujajo svoje storitve. Naslednji ogledi bodo v okolici Kulturnega Centra G. Pompidouparka Nelsona Mandele, videli bomo Mestno hišo iz 14. stoletja in se odpočili ob kavi ali kosilu. Popoldne bomo nadaljevali do slovite katedrale Notre dame na »otočku« Ile de la Citee. Videli bomo stare mestne zapore Conciergerie, Cvetlični trg, Hotel Dieu (nekdanja sirotišnica - sedaj bolnišnica), vladne in mestne palače in se nato usmerili do Trga Saint Michel, z enim najlepših vodnjakov v Parizu. Skozi Latinsko četrt, mimo univerze Sorbonne  do Luxembourških vrtov  kraljice Marie de Medici. Ogled bomo zaključili pri Muzeju Panteon. Okoli 16. ure se odpravimo do našega avtobusa.Tokratno mesto našega bivanja bo Verdun, ki so ga ustanovili Kelti in ima dolgo in bogato zgodovino. Tudi mi ga poznamo iz polpretekle zgodovine, saj je to še eno mesto na naši dolgi poti, povezano s I. svetovno vojno. Z obeležji in spomeniki, ki pričajo o bojih. Mesto leži ob reki Meuse, ima znamenita Mestna vrata in glede na majhnost mesta (18.500 prebivalcev), neverjetnih preko 30 cerkva, samostanov in kapel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

8. dan Verdun - Augsburg - Ljubljana: 
Po zajtrku oddamo prtljago avtobus. in se odpravimo še na en kratek skupen sprehod po mestu. Nato se odpeljemo mimo Strassbourgu in dalje do Augsburga. Tu bo čas za pozno kosilo in ogled zanimivega dela mesta, imenovanem po bogatem trgovcu in bančniku Fuggerju, ki je postavil prva »socialna stanovanja« za revnejši sloj prebivalstva. Mesto ima lepo Mestno hišo, katedralo in je na seznamu zgodovinskih mest, ki so vredne ogleda. Okoli 17. ure bomo nadaljevali pot do Ljubljane, kamor bomo po nekaj postankih prispeli okoli 23. ure.  


Več o ponudbi

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 40 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti ure odhodov in prihodov, zaradi možnih odstopanj v voznem redu ladijskega prevoznika. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.

 
Opomba k ceni:

 TA 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene

  • Ponudba vsebuje:  
  • avtobusni prevoz z visokokakovostnim turističnim avtobusom 
  • 7 x nočitev v hotelu*** z vključenim zajtrkom 
  • 2 x večerja, 
  • vsi zunanji ogledi po programu + karte za metro v Parizu, 
  • panoramski ogled Pariza, 
  • turistična taksa, 
  • parkirnine, dovolilnice, cestnine, dnevnice in nastanitev dveh voznikov, vodenje slovenskega turističnega vodnika z licenco, organizacija izleta in DDV. 
  • Obvezna doplačila: prijava gosta 15,00€
  • Možna doplačila: flamska večerja s pijačo 25,00€, enoposteljna soba 210,00€
  • Vstopnine: Waterloo 13,00 EUR, film o izkrcanju 8,00€, Omaha beach 4,50€, samostan Mont Saint Michel 10,00€, Fuggerai 3,00€, 
  • Iper 3,00€, tapiserija 10,00€
  • Riziko odpovedi........5% od vrednosti aranžmaja
  • Zavarovanje z asistenco v tujini 10,00€
  • Kuponi - vaucher je veljaven v terminu od 02.06. do 09.06. 2019 oziroma do razprodaje prostih mest