KUPI
cena:  58,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več vaucherjev. Kapacitete so omejene
  • Pred nakupom kupona obvezno pokličite na 040 688 488 in se pozanimajte o prostih kapacitetah
  • Rezervacijo opravite takoj po nakupu na e-mail4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vsebuje: povratni avtobusni prevoz iz Ljubljane, vstopnica za kobariški muzej, kosilo, lokalnega vodiča, turističnega spremljevalca, vodenje, organizacijo izleta in DDV​.
  • Kuponi so veljavni do zapolnitve kapacitet
  • Splošni pogoji in pravila za TA so sestavni del vsakega programa, potovanja ali nastanitve

TERMINI 2020: MAJ 09., 23., JUNIJ: 13., JULIJ: 11., 

Z lokalnim vodičem si bomo ogledali Kobariški muzej, ki je leta 1993 prejel muzejsko nagrado Sveta Evrope. Po ogledu se bomo odpravili na šest kilometrov dolgo pešpot. Za katero bomo potrebovali približno dve uri in pol. 

Najprej se bomo odpravili do italijanske kostnice, ki leži na Gradiču okoli cerkve sv. Antona. Do nje vodi cesta, ob kateri so postavljene postaje križevega pota. V kostnico so bili preneseni posmrtni ostanki 7014 znanih in neznanih italijanskih vojakov. Kostnico je septembra 1938 otvoril Benito Mussolini.

Pot nas bo vodila naprej do Tonocovega gradu, ki je skalna vzpetina blizu Kobarida in je bil skozi stoletja uporabljen kot naselbina. Odlično ohranjene stavbne ostaline ter bogate najdbe uvrščajo Tonocov grad med najpomembnejše poznoantične višinske naselbine v vzhodnih Alpah. Z gradu nas steza, ki so jo uporabljali že staroselci, pripelje do Soče. Zgodovinska pot je speljana skozi strelske jarke, utrdbe in zgradbe, namenjene obrambi prehoda čez Sočo. Pred Napoleonovim mostom, desni in levi breg Soče povezuje nova 52m dolga brv, ki je bila zgrajena prav na mestu, kjer je bila že med prvo svetovno vojno. Pot vodi naprej do najbolj slikovitega slovenskega slapa Kozjak. Nedaleč od slapa Kozjak na vzpetini kraljujeta mitraljezno gnezdo in opazovalnica.

V nadaljevanju nas pot pripelje do Napoleonovega mostu, čez katerega je korakala njegova vojska.
Za zaključek poti bomo obiskali muzej sirarstva, kjer boste lahko v njihovi trgovinici kupili znameniti sir Tolminc in tipične izdelke domače obrti. Po ogledu se bomo odpravili v Tolmin, kjer nas bo čakalo pozno kosilo. Po kosilu se bomo počasi odpravili proti Idriji in nazaj proti domu.

Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija

4Media d.o.o.

Ogrinova 30

1291 Škofljica / PE Splitska 5, 1000 Ljubljana

T: 01 549 71 0401 549 71 05040 688 488

W: www.4travel.si

E: 4travel.booking@gmail.com

E: 4everlifenet@siol.net

 

 

Kobarid, eno najznameniitnejših zgodovinskih mest v Sloveniji z zelo burno zgodovino. Naseljen je bil že v halštatski dobi (okoli 800 do 500 let pr. n. št.). Razcvet pa je doživel v rimskem obdobju. Znan je predvsem po »bitki pri Kobaridu« oktobra 1917, ki je kraj postavila na svetovni zemljevid. Med drugo svetovno vojno je bil središče osvobojenega ozemlja Kobariške republike