Pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja in uporabe

Splošni pogoji poslovanja in uporabe portala Noreponudbe.si so sestavljene upoštevajoč Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodne kodekse za e-poslovanje.

Ti pogoji predpisujejo pravila v zvezi z uporabo spletne strani Noreponudbe.si, ter obravnavajo delovanje portala Noreponudbe.si, tretjimi pravnimi osebami (v nadaljevanju: ponudniki), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci kuponov- vaucherjev - ponudb (v nadaljevanju: kupci).

S spletno stranjo in domeno noreponudbe.si upravlja podjetje 4MEDIA d.o.o., ki za Noreponudbe.si oglašuje in posreduje pri prodaji storitev in izdelkov s popusti.

1. Noreponudbe.si

NorePonudbe.si je spletni portal, ki omogoča nakupovanje FIRST MINUTE, ULTRA LAST MINUTE, LAST MINUTE , NORE CENE in druge privlačne ponudbe turistične agencije 4EVERTRAVEL.

Omogočajo tudi prodajo izdelkov podjetja 4EVERLIFENET in njihovih poslovnih partnerjev po znižani ceni določeno s pogodbo o sodelovanju.

2. Ponudba

Cene ponudb so objavljene in so kot akcijske cene ponudnika storitve tako tudi oglaševane. Ponudnik zagotovi akcijsko ceno, ki je lahko enaka kakor na drugih prodajnih mestih ali pa določi popust na določeno storitev ali blago. Kupon - vaucher  za posamezno ponudbo je na portalu Noreponudbe.si mogoče kupiti v roku, ki je določen pri vsaki ponudbi, razen v primeru predhodne razprodaje zalog.

Lastnik portala ponudbo pripravi po naročilu ponudnika storitev in glede na podatke, posredovane s strani ponudnika storitev. Fotografije ali slike ponudbe lahko prikazujejo simbolično storitev, ponudbo, podjetje ali blago, v kolikor ponudnik nima lastnega fotografskega materiala. Slike lahko priskrbijo Noreponudbe.si ali pa uporabi avtorska gradiva ponudnika storitve.

3. Cene

Cena ponudbe je določena v skladu s pisnim dogovorom s ponudnikom storitve. Za cene jamči ponudnik storitve v skladu z njegovim veljavnim cenikom, kjer ima transparentno navedene polne cene storitev ali blaga. Vse cene vsebujejo DDV.

Lastnik portala v nobenem primeru ni odgovoren za morebitne napake ali odstopanja od cen ponudnikov storitev. Morebitne druge akcijske ponudbe ali drugi popusti ponudnika ne sovpadajo z akcijskimi cenami, objavljenimi na Norih ponudbah. Kljub zavezujoči pogodbi med Norimi ponudbami in ponudnikom storitve, se lahko zgodi, da je podatek o ponudniku in ceni napačen ali da prihaja do odstopanj. V tem primeru si bo lastnik v dogovoru s ponudnikom storitve, prizadeval za čim prejšnjo razrešitev odstopanj.

4. Način nakupa

Ob registraciji v sistem Norih ponudb obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 • Za nakup ponudbe je potrebna registracija uporabnika, ki zagotavlja varnost uporabniku, kakor tudi podjetju. Uporabnik prejme uporabniško ime in geslo, ter izbere način plačila.
 • Vsaka ponudba ima lahko določene posebne pogoje glede minimalnega števila nakupov, maksimalnih naročil in plačil kuponov - vaucherjev, glede na posameznega uporabnika in čas trajanja ponudbe.
 • Kupec oz. uporabnik s klikom na ˝Kupi kupon˝ začne postopek nakupa in izbere željen način plačila. Če ponudba še nima zadostnega števila strank in če je izbran način plačila s kartico, se plačila ne bodo aktivirala, vse dokler ponudbe ne rezervira dovolj strank. V primeru, da ponudba po preteku tistega dne ne uspe (nezadostno število strank), nakup ponudbe ni mogoč nobenemi stranki.
 • V primeru uspešnega nakupa uporabnik prejme kupon, ki ga unovči pri ponudniku storitve v navedenem časovnem roku, ki je določen s strani ponudnika storitev. Kupon - vaucher je uporabniku posredovan v elektronski obliki preko elektronske pošte ali v uporabniški profil, v kategorijo ˝Moji kuponi˝. Uporabnik oziroma kupec jamči za istovetnost in pravilnost svojih podatkov. Namerne zlorabe ali zlonamerna naročila ponudbe / kupona za tretje osebe brez njihovega soglasja, so kaznive.
 • Pogoji uporabe kupona - vaucherja so zavedeni v rubriki Podrobnosti o ponudbi. Z nakupom kupona- vaucherja kupec soglaša s Podrobnostmi o ponudbi in se z njimi strinja. Kupec kupona- vaucherja je dolžan po nakupu kupona - vaucherja Podrobnosti o ponudbi upoštevati.

Obrazložitev rezervacije in nakupov

 • Klik na gumb Kupi kupon pomeni rezervacijo kupona - vaucherja s strani uporabnika oz. kupca in še ne pomeni dejanskega nakupa. Za nakup se šteje šele dejansko plačilo rezerviranega kupona - vaucherja preko enega izmed načinov plačil.
 • Števec kuponov - vaucherjev prikazuje trenutno število rezervacij kuponov - vaucherjev in ne dejanskih nakupov kuponov - vaucherjev. Število rezervacij kuponov - vaucherjev in plačanih kuponov - vaucherjev se lahko razlikuje.
 • Rok plačil za ponudbo preko nakazila na račun (plačilni nalog) je dva (2) delovna dneva od dne izteka objave ponudbe na noreponudbe.si.
 • Če ni drugače navedeno v ponudbi, lahko kupci kuponov - vaucherjev pričnejo kupone - vaucherje unovčevati v 24 urah od nakupa. Pri plačilu preku UPN obrazca lahko pride do zamikov potrjevanja in to maksimalno do 3 (tri) delovne dni.
 • Če je ponudba uspešna, ponudnik storitve s strani Nore ponudbe prejme elektronski seznam šifer plačanih kuponov - vaucherjev, s pomočjo katerega vodi evidenco kupcev kuponov - vaucherjev oziroma strank. Šifra kupona - vaucherja na aktiviranem kuponu - vaucherju je dokaz, da je kupon - vaucher bil naročen in plačan.
 • Nore ponudbe imajo pravico ponudbo objaviti za dlje časa ali jo ponoviti, v kolikor je prišlo do sistemskih napak, motenj, ali drugih zapletov, zaradi katerih ponudba ni mogla biti zadostno ali korektno predstavljena.

Darilni bon

Kupljen kupon - vaucher lahko uporabnik podari tretji osebi, v kolikor v postopku nakupa v polje nosilca kupona - vaucherja navede ime in priimek osebe, kateri želi kupon - vaucher podariti. Na kuponu - vaucherju se bo v tem primeru izpisala zgolj polna vrednost storitve. Kupon - vaucher lahko uporabnik obdarovani osebi posreduje po elektronski pošti ali ga natisne in vroči osebno.

Varnost kupovanja s plačilnimi karticami

Nakup s kartico preko portala Noreponudbe.si je varen, saj ta uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami skrbi sistem Six payments. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku noreponudbe.si.

Noreponudbe.si brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne sprejema plačil ali osebnih podatkov mladoletnih oseb ali fizičnih oseb, za katere obstaja sum, da so mladoletne. Nore ponudbe ne ponujajo prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za mladoletne osebe.

Lastnik lahko prekliče plačilo s plačilno kartico, če sumi, da kartico uporablja mladoletna oseba brez soglasja staršev ali skrbnikov. V kolikor lastnik ni mogel ob času nakupa preveriti identitete uporabnika, pa je to bila mladoletna oseba s plačilno kartico staršev ali skrbnikov, lastnik za posledice ne odgovarja in ni dolžan povrniti plačanega zneska. Za ravnanje s plačilno kartico je odgovoren izključno imetnik kartice. Kljub temu pa se bo lastnik ob morebitnih težavah trudil najti soglasje z imetnikom kartice na način, ki bo ugoden za vse strani.

5. Načini plačevanja

Nakup preko portala Noreponudbe.si je varen in udoben.

Ne glede na izbiro načina plačila, poskrbite in preverite, da so vaši podatki pravilni, z namenom, da bo nakup in kasnejše unovčevanje kupona - vaucherja pri ponudniku potekalo brezhibno.

 

Možnosti plačevanja preko portala Noreponudbe.si so:

 • Plačilo s plačilno kartico: (Eurocard / Mastercard, Visa): S klikom na "kupi kupon", uporabnik izbere opcijo Nakup s plačilno kartico. Uporabnik izbere eno izmed navedenih vrst kartice, vnese zahtevane podatke in opravi plačilo. V rubriko ˝Moji kuponi˝ zatem prejme aktiviran kupon - vaucher. Kupon - vaucher lahko pri ponudniku storitve prične vnovčevati takoj po nakupu.
 • UPN- Plačilo preko spletnega plačilnega naloga (z nakazilom na račun SI56 3000 0002 7142 285 po plačilnemu nalogu): Po kliku na gumb "kupi kupon", uporabnik izbere opcijo Nakup preko plačilnega naloga. Vnese zahtevane podatke in v rubriko ˝Moji kuponi˝ ali preko e-pošte prejme spletni predračun v obliki plačilnega naloga. Plačilo uporabnik izvede preko svojega elektronskega bančnega računa ali ga natisne in plača na pošti. Kupon - vaucher se aktivira šele, ko Noreponudbe.si prejmejo plačilo, kar pomeni najprej dva delovna dneva po plačilu, če je plačilo opravljeno preko elektronske banke do 15. ure, ali do tri delovne dneve od plačila, če je plačilo opravljeno preko pošte ali po 15. uri.
 • Plačilo z Moneto: Uporabnik pri plačilu izbere opcijo plačilo z Moneto, vnese zahtevane podatke in opravi plačilo.

Pri težavah s plačili se lahko uporabniki obrnejo na administrativni oddelek email: info@noreponudbe.si ali telefon 040688488 ali 01 5497104 

Posebnosti in izjeme glede načinov plačil

Zgoraj omenjeni načini plačil veljajo pri vseh ponudbah, razen, če je drugače opisano v Podrobnostih o ponudbi pri posamezni ponudbi.

Nore ponudbe si pridržujejo pravico, da pri posebnih ponudbah poljubno omeji načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Tovrstno spremembo bodo Nore ponudbe jasno zapisale v ponudbi v rubriki Podrobnosti o ponudbi.

Naročila in kupljeni kuponi - vaucherji so v elektronski obliki shranjeni na strežniku Norih ponudb in kupcu dostopni v vsakem trenutku, v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

6. Varovanje osebnih podatkov

Z osebnimi podatki uporabnikov Noreponudbe.si upravlja lastnik in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke uporabnikov hranil in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih uporabljal izključno za lastne potrebe, izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, kuponov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki v okviru svojih blagovnih znamk.

Uporabnik se strinja, da lahko lastnik njegove osebne podatke uporablja za potrebe komuniciranja, naročanja ali informiranja o blagovni znamki Nore ponudbe, kakor tudi za vse ostale blagovne znamke, s katerimi upravlja ali še bo upravljal v prihodnosti.

Da lahko opravi nakup na portalu Noreponudbe.si, mora uporabnik oz. kupec posredovati osebne podatke, katerih vrsta in količina je odvisna glede na izbiro načina plačila kupona. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam. Ime in priimek ter unikatna šifra kupljenega kupona bo posredovana zgolj ponudniku storitve, za namen identifikacije kupca kupona.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito računalnika.

Komunikacija

Noreponudbe.si bodo z uporabnikom stopile v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala tudi naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bodo Nore ponudbe spoštovale.

 

Dostopnost podatkov ponudnikov storitev kupcem

Lastnik se zavezuje, da bo kupcem kuponov - vaucherjev zagotovil naslednje informacije ponudnikov storitev:

 • identiteto podjetja ponudnika (ime in sedež podjetja)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta ali telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • pogoje bookinga oziroma rezervacije
 • vsa možna in obvezna doplačila
 • opis nastanitve ( hotela, apartmaja, mobilne hišice )
 • način plačila,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • pojasnilo glede postopka pritožbe, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

7. Vprašanja uporabnikov glede ponudb

Registrirani uporabniki lahko svoja vprašanja v zvezi s ponudbo naslovijo na administrativni oddelek info@noreponudbe.si ali na telefonsko številko 040 688 488  ali 01 5497104, vsak delovnik med 9. in 16. uro.

Noreponudbe.si ima pravico vsebino komentarjev ali vprašanj, objavljenih na lastnih uradnih straneh družbenih omrežij uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu portala Norih ponudb, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah. Avtor vprašanja ali mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana vprašanja, mnenja in komentarje ter, da materialne pravice v zvezi z izraženim vprašanjem ali mnenjem časovno neomejeno prenaša na Nore ponudbe.

8. Reklamacije in odstop od pogodbe

Vse reklamacije in odstope od pogodb obravnava administrativni oddelek na info@noreponudbe.si vsak delovnik med 9. in 16. uro. Zaradi zaščite podatkov in uporabniških profilov za veljavne pritožbe ali reklamacije štejejo zgolj tiste, podane pisno na elektronski naslov info@noreponudbe.si.
Splošni pogoji in pravila za TA so sestavni del vseh potovanj in jih najdete na ponudnikovih straneh https://www.4travel.si/sploscaronni-pogoji-in-pravila-za-potovanja.html

Noreponudbe.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Lastnik je dolžan varovati podatke pritožnika in jih ne razkrivati tretjim osebam, razen na izrecno željo pritožnika.

Reklamacije kuponov

Noreponudbe.si v nobenem trenutku ni lastnik storitev ali blaga, ki jih oglašuje na portalu Noreponudbe.si, zato tudi ne more biti odgovoren za morebitne pravne ali fizične nepravilnosti posamezne storitve ali blaga, kakor tudi ne za drugo škodo, nepravilnosti ali pomanjkljivosti, ki lahko nastanejo med uporabo storitev ali blaga, ki so bili del promocije. Prav tako ne odgovarja za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi kupljen kupon - vaucher za blago ali storitev pri ponudniku storitev. Za izvedbo storitev in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami, je v celoti odgovoren ponudnik storitve, ki je tudi lastnik posamezne storitve ali blaga.

Reklamacijo vložite pisno na info@noreponudbe.si.

Reklamacije rešujeta kupec kupona - vaucherja in ponudnik storitve v reklamacijskem roku, ki je za ponudnika storitve osem (8) dni od posredovane pisne pritožbe s strani pritožnika. V tem roku je ponudnik storitev dolžan pritožniku posredovati pisni ali ustni odgovor na posredovano pritožbo.

 

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od nakupa kupona pisno na e-naslov: info@noreponudbe.si sporoči odstop od pogodbe po 43. č Členu ZVPot, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po nakupu kupona. Pri plačilu s kreditno kartico ali Moneto si pridržujemo pravico do obračuna dejanskih stroškov transakcije in je vračilo zmanjšano za znesek stroška transakcije.

Pri turističnih aranžmajih so pri odstopu od pogodbe upoštevani splošni pogoji in pravila za turistične agencije, ki so sestavni del vseh turističnih aranžmajev in so objavljeni na spletnih straneh ponudnika - turistične agencije. ( pri objavi ponudbe na noreponudbe.si je v vsaki turistični ponudbi napisan tudi dostop do splošnih pravil in pogojev ponudnika).

Zaradi varstva osebnih podatkov in zaščite uporabniških profilov se za veljaven odstop od pogodbe šteje le pisni odstop preko e-pošte ali preko priporočene pošte.

Morebitne reklamacije po tem roku rešujeta kupec kupona - vaucherja in ponudnik storitve v reklamacijskem roku, ki je za ponudnika storitve osem (8) dni od posredovane pisne pritožbe s strani pritožnika. V tem roku je ponudnik storitev dolžan pritožniku posredovati pisni ali ustni odgovor na posredovano pritožbo.

Lastnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadeva,da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

9. Odgovornost in podatki 

Lastnik 4MEDIA d.o.o., Ogrinova 30, 1291 Škofljica, Davčna številka: SI30194059 ne prevzema nikakršne odgovornosti za nedelovanje spletne strani www.noreponudbe.si, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitev na Noreponudbe.si . Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta so možni izpadi delovanja prikazov ponudb ali spletne strani ali motnje prikazov podatkov pri ponudbah. V slednjih primerih bo pisno preko e-pošte obvestil morebitne kupce kuponov.


Uporabnik se izrecno strinja, da je uporaba spletne strani Noreponudbe.si izključno njegova odgovornost. Ne lastnik ne njene podružnice ne nihče od njihovih zaposlenih, agentov, tretjih oseb ali licenciranih podjetij ne zagotavljajo, da uporaba spletnih strani ne bo prekinjena ali da pri njej ne bo prišlo do napak; ne jamčijo za posledice, ki lahko nastanejo z uporabo te spletne strani, niti za točnost, zanesljivost in vsebino katere koli informacije, storitve ali blaga, ki je podana preko te spletne strani.


Noreponudbe.si se zavezujejo, da se bodo po najboljših močeh trudili zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti ponudbe spremenijo zaradi delovanja tretjih ponudnikov izdelkov ali storitev in Nore ponudbe ne uspejo popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru bo kupec Nore ponudbe obveščen o spremembi preko spletne strani in mu bo omogočen odstop od naročila ali zamenjava naročene ponudbe.

Fotografije pri vsaki ponudbi je potrebno jemati kot simbolične in te ne zagotavljajo kakovosti izdelka ali storitve.


Izjava o odgovornosti se nanaša na vso škodo ali kakršnekoli poškodbe, ki jih povzroči kakršna koli slaba lastnost, napaka, izjema, prekinitev, brisanje, okvara, zamuda pri delu ali nepooblaščen pristop, sprememba ali zloraba zapisa, prekinitev pogodbe, neprimerno vedenje, malomarnost ali kakršna koli druga aktivnost.

Uporabnik izrecno potrjuje, da lastnik ni odgovoren za žaljivo, neprimerno ali nezakonito vedenje drugih končnih uporabnikov ali tretjih oseb, in da tveganje za škodo, ki lahko nastane kot posledica navedenega, popolnoma prevzema uporabnik sam.

Lastnik ali druga fizična ali pravna oseba, ki je vključena v ustvarjanje, proizvodnjo ali distribucijo spletnih strani, vsebine, ki je povezana z njimi, ali programske opreme, v nobenem primeru ni odgovorna za kakršnokoli škodo, ki lahko nastane kot posledica uporabe ali zaradi nezmožnosti uporabe spletnih strani. Uporabnik izrecno potrjuje, da se pogoji tega poglavja nanašajo na celotno vsebino spletnih strani.
Poleg predhodno navedenih pogojev podjetje 4MEDIA d.o.o., njegove podružnice, ponudniki informacij ali partnerji, ki urejajo vsebino spletnih strani, ne bodo odgovorni niti za kakršne koli napake, netočnost ali druge pomanjkljivosti, neustreznost ali neizvirnost informacij, ki se nahajajo na spletnih straneh, ne glede na njihov vzorec in trajanje, ne za kakršno koli zamujanje ali prekinitev prenosa informacij do uporabnika, ne za kakršna koli povpraševanja ali izgube, ki iz tega izhajajo. Nobena izmed zgoraj navedenih strani ni odgovorna za kakršna koli povpraševanja ali izgube tretje osebe, vključno z izgubljenim dobičkom.

Podjetje 4MEDIA d.o.o. ni odgovorno za kakršno koli vsebino, ki jo uporabnik, registrirani uporabnik ali nepooblaščeni uporabnik objavi na spletni strani. Kakršna koli objavljena vsebina, ki je neprimerna, je lahko v vsakem trenutku odstranjena s strani portala, ki si tudi pridržuje pravico do spremembe, prilagajanja, brisanja ali odstranjevanja katere koli vsebine, za katero ugotovi, da ni primerna.

10. Spreminjanje pogojev

Noreponudbe.si si pridržujejo pravico, da kadarkoli brez odpovednega roka ukine ali spremeni kateregakoli od tukaj navedenih pogojev uporabe in/ali Izjave o zaupnosti podatkov. Take spremembe lahko med drugim vključujejo uvedbo nekaterih pristojbin ali plačil. Zato se uporabnikom svetuje, da redno prebirajo te dokumente, da bi bili obveščeni o spremembah. V kolikor pride do sprememb teh dokumentov in od tega trenutka še naprej uporabljate spletno stran Nore ponudbe, pomeni, da se strinjate s temi spremenjenimi postavkami, ki so trenutno veljavne. Vsaka sprememba ali izbris postavke začne veljati takoj, ko je objavljena na spletni strani.