KUPI
cena:  499,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Število kuponov je omejeno. 
  • Cena kupona zajema prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine po programu, takso za prevoze po gorskih cestah Silvretta, Gerlos in Grossglockner, vstopnino v sirarno in voden ogled proizvodnje mlečnih izdelkov v Fugen-u, vstopnino v botanični vrt Merano, vstopnino za ogled Alpinarij – Galtur, nastanitev v hotelih kat.*** po programu na osnovi 5 polpenzionov (nočitev, zajtrk, večerja, vodenje vodnika v slovenskem jeziku, stroške organizacije, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov.
  • Termin: 1.8. – 6. 8. 2017 
  • OBVEZNA DOPLAČILA: prijava potnika 7,00 €
  • Možna doplačila: enoposteljan soba 100,00 EUR na osebo, vstopnino v muzej ledene mumije »Otzi«: 9 € (posamezniki)  ali  7 € (skupina nad 20 oseb), prevoz z žičnico na Sass Pordoi: 18 € - povratna vozovnica, obisk zeliščarske vasice Irschen: 7 € 
  • Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren.
  • Obvezna predhodna rezervacija takoj po nakupu kupona in najmanj 7 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest na e-mail: 4everlifenet@siol.net ali telefon 01-5497104 ali 040 688488. Ob rezervaciji navedete šifro kupona. 
  • Rezervacija velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika in je poravnana prijavnina. Rezervacija kupona ali nakup kupona brez posredovane e-mail rezervacije ne zagotavlja prostega mesta na izletu.
  • Kupone lahko unovčite le na razpisani termin.

Potovanje po najlepših predelih Alpskega sveta Avstrije in Italije. Spoznavali boste naravne in kulturne bisere dežel, ki sodijo med najbolj privlačne cilje turistov vsega sveta. Prostor, kjer kraljujejo orli, svet tri tisočakov , kamor nas pripeljejo najatraktivnejše ceste tega dela Evrope. Sloviti botanični vrt v Meranu, ledena mumija Otzi,  neprekosljiva lepota gorske skupine Silvretta, legende smučarskega St. Antona, dolina pastirjev  Zillertal, ponosni Grossglockner. Skupni imenovalec? Alpe.

Odhod: 1.8. – 6. 8. 2017 

Program potovanja: 

1.dan:  Maribor – Celje – Ljubljana - obisk izvira Drave  –  Cortina D'Ampezzo  Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Ljubljane, ter predora Kravanke skozi Avstrijo. Po dolini reke Drave se podamo vse do Toblaškega polja in si za začetek ogledamo kje izvira druga najdaljša reka v Sloveniji.  Nato nas pot vodi v čudovite Dolomite. Prihod v mesto Cortina D' Ampezzo, mondeno zimskošportno središče in priljubljen kraj pohodnikov, alpinistov, kolesarjev in aktivnih turistov. Mesto je gostilo olimpijske igre in sodi v deseterico krajev, ki jim pravimo Best Of Alps. Gre za mednarodno priznane najbolj urejene gorske kraje v Alpah. Sprehod po mestu in nekaj časa prosto za samostojne oglede. Nato pa se, v poznih popoldanskih urah, podamo proti hotelu, ki se nahaja nekoliko nad mestom. Nastanitev in prosto do večerje. Nočitev.

2.dan:  Cortina D'Ampezzo – veličastni dolomiti in  panoramski Sass Pordoi – Bolzano in mumija Otzi  Po zgodnjem zajtrku se podamo na vožnjo preko prelazov v osrednjem delu Dolomitov, v smeri mesteca Arraba od koder se dvignemo na sloviti prelaz Passo Pordoi. Tu se bomo vkrcali na žičnico, ki vodi na razgledno točko v gorski skupini Sella Ronda, na Sass Pordoi. Pred nami se razprostre čudovita panorama Dolomitov, pogled na ostenje in ledenik kraljice Marmolade. Nato pa spust v dolino in vožnja v smeri zahoda. Kmalu dosežemo glavno prometno povezavo med Italijo in Avstrijo, mi pa zavijemo v smeri mesta Bolzano. Tam si bomo privoščili sprehod po mestu, katerega zaznamujejo tudi nekateri arhitekturni spomeniki, ki so še iz časov diktatorja Mussolinija, seveda pa Bolzano slovi tudi po svojem »najstarejšem prebivalcu«, to je ledena mumija Otzi, ki se nahaja v arheološkem muzeju. Po ogledu se podamo proti hotelu, ki se nahaja v kraju Marling (Marlengo v bližini Merana, drugega največjega mesta Južne Tirolske. Nastanitev in prosto za osvežitev. Večerja, nočitev.

3.dan:Merano  - Botanični vrt Trauttmansdorf - dolina jabolk Val Venosta  -  cerkev v jezeru pod prelazom Reschenpass – Zahodna Tirolska  Po zajtrku nas čaka le kratek skok do mesteca Merano, ki je staro gorsko zdravilišče, obkroženo z gorami in slovi po izjemno ugodni klimi in kar 300 sončnimi dnevi na leto. Podali se bomo na sprehod po starem mestnem jedru, kjer se nahajajo številne prikupne trgovine. Okolica Merana, pa je obdana z vinogradi in odličnimi vinskimi kletmi. Nato se nekoliko povzpnemo nad mesto in se podamo na obisk edinstvenega botaničnega parka Trauttmansdorf. Tod boste na površini 12 hektarjev uživali v razkošnih nasadih cvetja in okrasnih tropskih rastlin, ki se nahajajo na terasastih, strmih pobočjih. Park ima višinsko razliko 100 m, v njem so urejene sprehajalne poti. Z lahkoto boste tam preživeli tri ure. Nato pa nas čaka popoldanska vožnja in vzpon v dolino Venosta. Ta dolga alpska dolina med narodnim parkom Texell in velikim Ortler-jem na jugu, je pravi paradiž za pridelavo jabolk. Številni nasadi zaznamujejo okolico, med njimi pa leže tipična mesteca. Tod živi narodna skupina Ladincev, ki ima svoj posebni jezik. Videli bomo grad alpinista Reinholda Messnerja – Juval, ki dominira nad vhodom v stransko dolino Val Senales, doživeli boste izjemno zanimiv pogled na cerkveni zvonik, ki se nahaja sredi vode, na akumulacijskem jezeru pod prelazom Reschenpass, nato sledi vzpon v Avstrijo in prihod na področje Tirolske. Nastanili se bomo za dve noči v kraju Landeck, ki leži na križišču zgodovinsko pomembnih poti skozi Alpe. Kratek sprehod, nastanitev, večerja.

4. dan: Alpinarij Galtur -   čudoviti svet gorske ceste Silvretta – prelaz Arlberg in pionirji smučanja.  Zajtrk. Ta dan nas čaka prelepi gorski svet. Najprej se podamo na vožnjo po ozki dolini Paznaun, skozi kraje See, Kappl, pa sloviti smučarski kraj Ischgl, napravimo kak krajši postanek, nato nadaljujemo v kraj Galtur, ki je pred leti doživel enega najhujših snežnih plazov vseh časov. Avstrijci so po rekonstrukciji kraja tod postavili velik plazobran, v katerem se nahaja sodoben muzej Alpinarium Galtur. Spoznavali bomo zgodovino teh krajev, izvedeli vse o plazovih in gorskem svetu. Nato pa nas čaka kraljica gorskih cest – Silvretta. Cesta nas popelje v osrčje gora pod vrhom Piz Buin in sosednjimi tritisočaki. Na najvišji točki se nahaja eno od akumulacijskih jezer – Silvretta Stausee. Postanek in nato spust po serpentinah v deželo Vorarlberg. Nadaljevali bomo vse do avtoceste, nato pa obrnemo nazaj proti Tirolski. Povzpeli se bomo na sloviti prelaz Arlberg, doživeli ponovno izjemne razglede. Ustavili se bomo z evropski zibki alpskega smučanja – St. Anton in Tirol. Sprehod po mondenem smučarskem središču, po želji še ogled smučarskega muzeja, posvečenega pionirjem tega športa. Nato sledi vožnja proti hotelu v Landeck. Prosto do večerje. Nočitev.

5. dan: Landeck – obisk doline Zillertal – veliki Krimeljski slapovi – dolina Pinzgau.  Zajtrk in odhod v smeri Innsbrucka. Seveda bomo izkoristili dan in se podali na sprehod po prestolnici dežele Tirolske, ki jo zaznamuje izjemna geografska lega, slovi pa po odlično ohranjenem starem mestnem jedru s palačami in gotskimi hišami. Med njimi je tudi tista z zlato strešico. Naš naslednji cilj bo dolina Zillertal, ki se zajeda globoko v smeri Italije in predstavlja eno najbolj kvalitetnih turističnih središč v Avstriji. Obiskali bomo zanimiv muzej mlekarstva in sirarstva v bližini kraja Fugen, kjer boste doživeli to pomembno tradicijo v živo! Po vodenem obisku, se podamo visoko na prelaz Gerlos in spustimo proti dolini na drugi strani. Ustavimo se na obisku veličastnih Krimeljskih slapov. Po stezi se podamo na kratek pohod in doživimo čudovito igro vodne mase, ki se zliva čez pragove kar v višini 450 m. Nato še kratka vožnja in prihod v hotel na področju Pinzgau. Nastanitev. Prosto do večerje, nočitev.

6.dan: Pinzgau -  vožnja po najvišji gorski cesti Avstrije – Grossglockner (Veliki Klek)  -  vasica zdravilnih zelišč Irschen – Slovenija Zajtrk v hotelu. Ta dan se bomo ponovno podali v višave! Iz hotela se podamo proti kraljici visokogorskih cest – cesti čez Veliki Klek oziroma Grossglockner. Pravijo ji ponos avstrijske cesto-gradnje, saj je njena izgradnja predstavljala enega največjih tovrstnih izzivov v Evropi. Povzpnemo se iz njenega severnega konca in podamo na višino preko 2.500 m. Pred samim vrhom se ustavimo na ogledu manjšega muzeja, kjer se spoznamo s floro in favno tega dela Alp. Nato pa pot na najvišjo točko Fuschertorl!  Panorama je izjemna. Sledil bo spust proti dolini in krajši vzpon na razgledno ploščad, nad največjim avstrijskim ledenikom Pastirica – Pasterzen. Možno se je spustiti z žičnico prav do ledenega jezika, ki se nahaja pod stenami Velikega Kleka – Grossglockner-ja. Morda vas presenetijo tudi živahni svizci, kateri domujejo na prisojnih travnikih in med ruševjem. Nato se podamo proti kraju Heiligenblut, katerega podobo, tako lepo zaznamuje vitek cerkveni zvonik in pod njim majhno pokopališče, kjer najdemo grobove pogumnih gornikov iz preteklih časov, ko je človek osvajal alpske vrhove v povsem drugačnih pogojih. Po ogledu kraja nadaljujemo pot v smeri Lienza in naprej v majhno vasico Irschen. Tam, na južnih pobočjih nad vasjo, si bomo ogledali zanimiv park zdravilnih zelišč, po katerem slovi vas v vsej Evropi!  Zanimivo doživetje in naš zadnji ogled tega dne. Sledi vožnja proti Koroški in naprej proti predoru Karavanke. Poslovili se bomo v poznih večernih urah na izhodiščnih krajih. 


Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4EVERLIFENET
Vlado Balažinec s.p
Derčeva 35
1000 Ljubljana

T: 01 5497104, 01 5497105, 040 688488
W: www.4travel.si

Podjetje

Prijava:  prijave sprejemamo do 15.6. 2017 oziroma do zapolnitve prostih mest. Število mest je omejeno.