KUPI
cena:  1.560,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več aranžmajev.
  • PRED NAKUPOM SE POZANIMAJTE O PROSTIH KAPACITETAH na tel:01-5497104
  • Rezervacijo opravite takoj po nakupu na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vključuje: namestitev po programu v hotelu 5*, 7 nočitev v dvoposteljnih sobah, bungalovih ( z možnostjo dodatnega ležišča ) - Pijača dobrodošlice direktorja hotela - 7 x polni penzion - zajtrk, kosilo in večerja, pogovor, razlaga o divjini in okolici kjer bivamo, obisk muzeja in vinske kleti, popoldanski safari z džipi, treking in safari z džipi,  "brunch" s šampanjcem, safari z džipi in ogled sončenga zahoda s šampanjcem, poldnevni "Velikih 5 / Big 5" safari z džipi, nočni safari z džipi, plemenski večer", safari "Velikih 5 / Big 5 " z džipi po Pilanesberg narodnem parku, avtobusni ogled Johannesburga, postanek v Sowetu in ogled muzeja Apartheida, ogled obeležja Hectorja Pietersena in lokalne tržnice - vse vstopnine na izletih / ogledih - slovenski spremljevalec, lokalni vodniki, privatni avtobusni / kombi transferji - čaj in kava čez cel dan, vse cestne takse in parkirnine, turistična taksa, organizacija potovanja in DDV.
  • Obvezno doplačilo: Letalska vozovnica cca 600,00 EURPrijavnina 14,00 EUR na prijavo
  • Možna doplačila: Enoposteljna soba + 285,00 EUR na osebo
  • Kuponi - vaucher je veljaven v obeh terminih oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.

JUŽNA AFRIKA 10 dni – safari 5* za ceno 3* – EKSKLUZIVNO in primerno za družine z otroki !

12.09.2019 – 21.09.2019 (+1) – minimalno 12 potnikov ( maximalno 24 odraslih potnikov ) - slovenski spremljevalec
24.10.2019 – 01.11.2019 (+1) – ZAGOTOVLJEN ODHOD ( pri minimalno 12 potnikih tudi slovenski spremljevalec)
 

1 DAN - Polet v Južno Afriko – JOHANNESBURG
Zbor na odhodnem letališču in polet v Johannesburg.

2 DAN - JOHANNESBURG – vožnja do hotela 5* / Narodni Park Sebatana
Po prihodu na letališče v Johannesburg-u in opravljenih vstopnih formalnostih nas čaka cca. 3,5 urna vožnja s privatnimi avtobusi / kombiji skozi čudovito pokrajino do našega 5* hotela v narodnem parku Sebatana.
Sledi namestitev po luksuznih bungalovih in kosilo. Po kosilu se boste lahko osvežili v bazenu in spoznali naše prijazno osebje.
Pozno popoldan sledi pogostitev z osvežujočimi koktejli ter sestanek, kjer vam bomo podali nekaj koristnih informacij vezanih na naše bivanje v narodnem parku in letovišču. Sledi pijača dobrodošlice direktorja hotela, večerja in nočitev.

3 DAN - “Mala šola”divjine, obisk muzeja in safari z džipi 
Po zajtrku se bomo z odprtimi Land Cruiserji odpeljali po narodnem parku, kjer nas bodo lokalni vodniki podučili in nam povedali marsikaj o živalskem in rastlinskem svetu v narodnem parku, ter o pokrajini in zgodovini narodnega parka in o vsem kar bomo spoznavali in opazovali v naslednjih dneh.
Po ogledu parka si bomo po poti nazaj ogledali Muzej in Vinsko klet. Sledi kosilo.
Po kosilu in kratkem počitku se bomo z našimi vodniki z džipi popeljali do področja imenovanega Christina Wallow, del poti pa bomo tudi tudi pešačili. Ogledali si bomo vodno napajališče živali kot so divje mačke, žirafe, impale itd. In kjer bomo lahko naredili naše prve fotografije čudovitih prizorov afriških divjih živali in divjine. Po obisku napajališča nadaljujemo z našo safari vožnjo in se pozno popoldan vrnemo v naš hotel.
Pred večerjo sledi še vabilo na “Happy Hour” – brezplačno poskušanje vin, čemur sledi večerja in nočitev.

4 DAN - Poldnevni safari “Velikih 5”, Nočni safari 
Danes boste imeli priložnost, da v čudoviti afriški divjini doživite in vidite t.i. Velikih 5 afriških živali.
Raziskovali bomo enega največjih zasebnih Južnoafriških naravnih rezervatov (40.000 hektarov) – Welgevonden. Celotno območje prečudovite pokrajine, ki jemlje dih, je pod UNESCO-vo zaščito. V naravnem parku živi več kot 50 različnih živali in seveda Velikih 5: levi, sloni, leopardi, nosorogi in bivoli. Poleg naštetih, bomo imeli priložnost, da srečamo tudi nekatere redkejše in edinstvene živali: rjave hijene, geparde, Divji pse, Aardwolf in več kot 300 različnih vrst ptic.
Za ogled parka veljajo pravila in omejitve glede števila gostov, ki dnevno obiščejo območje, zato našim gostom zagotavljamo enkratno zasebno izkušnjo opazovanja narave in divjih živali v njihovem naravnem okolju.
Vrnitev v hotel, kosilo I počitek.
Zvečer se ob mraku odpravimo na pot za naš nočni safari. Nočni safari poteka v odprtih džipih Land Cruiser z močnimi reflektorji.
Opazovali bomo kako se pokrajina spreminja v popolnoma drugačno – nočno živalsko kraljestvo. Edinstvena izkušnja je, ko v noči naenkrat zagledaš par svetlikajočih se oči. Vodnik nam bo šepetaje povedal zanimivosti o živalih, ki nam bodo prekrižale pot sredi noči. Če bomo imeli srečo, bomo opazili živali, ki se jih čez dan ne vidi prav pogosto: leoparde, karakale, ježevce, mravljinčarje, ipd.
Za afriško noč je značilna tišina in kar malce strašljivo je, ko se nenadoma zasliši nenavaden glas – vse to je del nočnega afriškega safarija.
Po poti se ustavimo pri “Kremenčkovi jami”, kjer nam bodo ob kaminu postregli večerjo s 3 hodi in kozarcem izvrstnega rdečega vina. Izkušnja, ki vas ne bo pustila ravnodušne in ki je ne smete zamuditi.
Po večerji nadaljujemo vožnjo skozi goščavo ter se pozno zvečer vrnemo v naš hotel, kjer sledi nočitev. 

5 DAN - Treking, safari z džipi in Plemenski večer 
Po zgodnjem zajtrku se bomo z našimi vodniki peš odpravili proti gorovju Waterberg, ki ga obdaja impresivna narava z rastlinjem, ki raste ob ekvatorju. Videli bomo območja, kjer se napajajo in krmijo predvsem antilope ter spoznali to vrsto v svojem naravnem okolju v živo.
Po vrnitvi z našega trekinga nas čaka zasluženo kosilo in počitek.
Sredi popoldneva se bomo odpravili na še en neverjeten safari džipi po narodnem parku Sebatana. Zopet bomo lahko divje afriške žival v njihovem naravnem okolju. Naši vodniki pa bodo poskrbeli za to, da jih bomo našli in videli čimveč.
Zvečer pa nas čaka t.i. Plemenski večer, kjer bomo imeli priložnost, da doživimo na tem prostoru še stik z avtohtonim prebivalstvom.
Dobimo vpogled v njihovo kulturo, življenski slog, poskusili bomo njihovo edinstveno hrano in pijačo, spoznali nekatere navade in običaje. Nimajo veliko materialnih dobrin, imajo pa bogate človeške izkušnje, cenijo svoje vrednote, še posebej pa je pristen njihov odnos do soljudi.
Pogosto svoja občutja izražajo skozi pesem in ples – stara tradicija, ki jo ponosno ohranjajo kljub temu, da so jih kolonialisti skozi zgodovino poskušali “spremeniti”.
Mladi plesalci so del dediščine in se trudijo ohraniti svojo lokalno tradicijo in kulturo. Po večerji nočitev.

6 DAN - Celodnevni izlet in safari v narodnem parku Pilanesberg 
Nacionalni park Pilanesberg, tretji največji v Južni Afriki, in je oddaljen 3 ure vožnje od našega hotela.
Vozili se bomo po slikoviti gorski pokrajini, ki se je formirala skozi tisočletja in se razteza skozi 600 km južnoafriškega teritorija. Pilanesberg pokriva površino pribl. 55.000 hektarjev in je nastal s postopnim povečevanjem zaradi združevanja ostalih zemljišč.
Ob prihodu v park se bomo povzpeli na odprta safari vozila in se popeljali skozi park, vodnik pa nam bo medtem povedal veliko zanimivosti o tukajšnjih divjih živalih.
Vsa safari vozila, ki vozijo po parku, so v stalnem radijskem kontaktu in tako se bomo zlahka pripeljali na mesto, kjer so drugi na primer opazili gručo slonov ali kakšno drugo žival.
Nacionalni park Pilanesberg je čudovita, vulkanska pokrajina z impresivnimi gorskimi formacijami in odprtimi ravnicami, kjer živijo številne antilope in tudi ena izmed največjih populacij ogroženega belega nosoroga. V parku pa bomo lahko zopet videli “Velikih 5” (lev,slon, bivol, nosorog in leopard) kot tudi žirafe, povodne konje, geparde, veliko vrst ptic in še mnoge drugega. ( Kosilo med izletom ).
Po povratku v naš hotel sledi povabilo na koktejle in brezplačno pokušino vin, ki si jih bomo lahko naročili ob večerji. Po večerji pa ae odpravimo na zaslužen počitek.

7 DAN - Jutranji safari in “Brunch” s šampanjcem 
Danes se odpravimo na pot takoj po sončnem vzhodu saj je ta čas najboljši opazovanje živali v zgodnjih jutranjih urah. Antilope se po veliki pokrajini premikajo v iskanju za dobrimi pašniki in hkrati iščejo zaščito pred leopardi, hijenami, karakali in drugimi plenilci. Zopet bo veliko priložnosti za prekrasne razglede in dobro fotografijo. Naš jutranji safari zaključimo na Kudu Rock-u, kjer nam bodo postregli z izvrstnim , tradicionalnim afriškim “Champagne Brunch” (zajtrk in kosilo hkrati z vključenim šampanjcem) in uživali v lepem razgledu na pokrajino.
Sledi vrnitev v naše letovišče in čas za oddih in počitek. Popoldan pa bomo imeli možnost individualnih sprehodov po predlaganih poteh nacionalnega parka.
Pred večerjo pa še “Happy Hour” – brezplačna degustacija vin. Nočitev.

8 DAN - Poldnevni dopoldanski safari “Velikih 5” ( z doplačilom ) in popoldanski safari s sončnim zahodom ob šampanjcu 
Po zajtrku prosto za počitek do odhoda na popoldanski safari s predvidenimi obroki v hotelu.Dopoldne (z doplačilom) izkoristimo še zadnjo priložnost, da še enkrat doživimo safari Velikih 5 in si pogledamo mogočne, privlačne živali v njihovem naravnem okolju.
Sredi popoldneva pa se bomo odpravili na še en safari, ki se bo končal v Sunset Rock-u, kjer bomo ob kozarcu ohlajene penine priča čudovitemu sončnemu zahodu nad goro Waterberg, za nekatere enega izmed najlepših pogledov na pokrajino nacionalnega parka. Sredi veličasne afriške pokrajine si bomo resnično želeli, da se ustavi čas in da ta lepota nikoli ne mine. To vse je Afrika.
Povratek v hotel, večerja in nočitev 

9 DAN - JOHANNESBURG, SOWETO in Muzej Apartheida  – polet proti domu
Po zajtrku in morda še zadnjem skoku v bazen bo čas za slovo.Odpravili se bomo proti Johannesburgu. Na poti se bomo ustavili in obiskali Muzej Apartheida, odprt leta 2001, kjer bomo dobili čustven vpogled v življenje in zgodovino zatiranega avtohtonega južnoafriškega prebivalstva od leta 1948 pa do končne odprave aparthaida leta 1994.
Naslednji postanek bo v SZ Township – bolj poznan kot Soweto. Ta nekoč znana in zloglasna soseska se nahaja 15 km od središča Johannesburga s površino le 63 km2, kjer živi 4 miljone ljudi. Prvotno naj bi bil Soweto prebivališče za rudarje, leta 1923 pa je bil z Zakonom o urbanih območjih preoblikovan v mestno četrt – geto za “črnsko” prebivalstvo v Johannesburgu.
Soweto je bil v svoji zgodovini, zlasti v obdobju apartheid središče številnih nemirov in nasilnih dogodkov. V zadnjih desetih letih se je soseska spremenila na bolje – imajo šole, univerzo, športne klube in bolnišnice. V Sowetu še vedno bivata tudi nadškof Desmond Tutu in Winnie Mendela.
Po poti se ustavimo tudi pri spominskem obeležju Hectorja Pietersena, in obiščemolokalno tržnico in nakupimo nekaj spominkov. Nato sledi še avtobusni ogled glavnega mesta Johannesburg-a, gospodarskega in industrijskega središča, kjer se je še pred 120 leti razprostirala široka savana. Pozno popoldan pa prispemo na letališče za večerni polet proti domu.

 10 DAN - BENETKE – vožnja domov
Po pristanku na beneškem letališču se s prevozi odpravimo proti domu.

Več o ponudbi

HIŠA POTOVANJ turistična agencija
Ob železnici 22, 1000 Ljubljana, Slovenija1000 Ljubljana


Cena vključuje: namestitev po programu v hotelu 5*, 7 nočitev v dvoposteljnih sobah, bungalovih ( z možnostjo dodatnega ležišča ) - Pijača dobrodošlice direktorja hotela - 8 x polni penzion - zajtrk, kosilo in večerja, pogovor, razlaga o divjini in okolici kjer bivamo, obisk muzeja in vinske kleti, popoldanski safari z džipi, treking in safari z džipi,  "brunch" s šampanjcem, safari z džipi in ogled sončenga zahoda s šampanjcem, poldnevni "Velikih 5 / Big 5" safari z džipi, nočni safari z džipi, plemenski večer", safari "Velikih 5 / Big 5 " z džipi po Pilanesberg narodnem parku, avtobusni ogled Johannesburga, postanek v Sowetu in ogled muzeja Apartheida, ogled obeležja Hectorja Pietersena in lokalne tržnice - vse vstopnine na izletih / ogledih - slovenski spremljevalec, lokalni vodniki, privatni avtobusni / kombi transferji - čaj in kava čez cel dan, vse cestne takse in parkirnine, organizacija potovanja in DDV.

Cena ne vključuje: letalskega prevoza ( cca 600,00 EUR)

Doplačilo za enoposteljno sobo: 285,00 € / osebo

Cena otroci:
-
0 – 11 let na dodatnem ali skupnem ležišču ( na skupino odraslih oseb ): 925,00 EUR