KUPI
cena:  729,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi, podari in unovči več vaucherjev.
  • Cena velja za eno osebo pri minimalni prijavi 20 potnikov.
  • V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in, varnostne pristojbine, prevoz letališče hotel letališče v Bejrutu, 3 nočitve v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu 4* v središču mesta, poldnevni avtobusni ogled mesta, vstopnino v Nacionalni muzej,  strošek lokalnega vodnika spremstvo slovenskega vodje poti, stroške organizacije potovanja
  • Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 109€, izlet v Baalbeck s kosilom 90€, izlet v Byblos in Jeito s kosilom 110€, večerja s programom in prevozom 90€, manjše število potnikov  (manj kot 20) 130€, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni
    OPOMBA: Izleti so izračunani pri udeležbi min 15 potnikov.
  • Prijave do zasedbe prostih mest.
  • Obvezno doplačilo na licu mesta: napitnine 15 USD (obvezno)
  • POTNI LIST, VIZUM: za vstop v Libanon potrebujemo veljavni potni list, ki mora veljati še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju in libanonski vstopni vizum, ki je trenutno brezplačen in ga dobimo ob vstopu v državo. Obrazec za turistični vstop v državo se izpolni ob prihodu. Vstop v Libanon ni dovoljen osebam z izraelskim žigom v potnem listu.
  • Splošni pogoji so sestavni del programa.
  • Obvezno predhodno preverite prosta mesta. Ponudniku ob rezervaciji posredujete šifro vaucherja, imena in priimkek udeležencev, in kontaktno gsm številko na 4everlifenet@siol.net
  • Vaucher se šteje za vnovčen, ko v agenciji izvršite rezervacijo. Po potrjeni rezervaciji in nakupu ni mogoča vrnitev vplačanih zneskov, sprememba datuma potovanja ali odpoved potovanja. Za slučaj odpovedi zaradi bolezni priporočamo plačilo odpovednega rizika. Veljajo splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja, ki so sestavni del tega potovanja.
  • odpovedni riziko 5%.
  • Vaucher lahko unovčite do zapolnitve prostih mest.

LIBANON in BEJRUT
Libanon – majhna država na Bližnjem Vzhodu, med morjem, zelenim pogorjem in pustim peskom. Domovina abecede, rožnate barve, stekla in ceder, ki jo od nekdaj spremlja ugled kreativnosti, odpornosti, vzdržljivosti ... in ji poseben pečat dajejo številni kulturno zgodovinski in naravni spomeniki,….Beirut – glavno mesto Libanona je metropola, ki si je izredno hitro opomogla od dogodkov v bližnji preteklosti indanes spada med najživahnejša mesta sveta. V preteklosti poznan pod vzdevkom »Pariz Bližnjega Vzhoda« je danes moderno mesto s pridihom Mediterana in Bližnjega Vzhoda.

Skupaj obiščimo deželo, ki se je dvignila iz pepela! Snemimo skrivnostno tančico, za katero se skrivajo tisočletja stari in neprecenljivi biseri antične arhitekture, kulturno bogastvo raznolikih ljudstev, pomembni krščanski začetki, naravna bogastva in lepote.

ODHOD: 2. APRIL 2020

1.dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – BEJRUT
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana. Po opravljenih formalnostih polet v Istanbul in v Bejrut. Topli obroki z vključeno pijačo na letalu. Po prihodu v libanonsko prestolnico prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2.dan: BEJRUT
Zajtrk in poldnevni avtobusni ogled mesta, starega več kot 5000 let. Bejrut, ki se je kot feniks dvignil iz lastnega pepela, je sedaj prestolnica s fantastično kombinacijo Bližnjega Vzhoda in Evrope, obenem pa se glede nočnega življenja ponaša z naslovom enega najboljših mest za večerne izhode. Mestno središče je bilo po državljanski vojni zgrajeno popolnoma na novo, s širokimi avenijami na mediteransko – arabski način. Obiskali bomo Nacionalni muzej in seseznanili z bogato preteklostjo področja nato pa nadaljevali z obiskom mestnega središča, ki nas s svojimi stavbamispominja na Pariz, si ogledali arheološke ostanke rimskih kopeli, se popeljali mimo parlamenta in Trga mučenikov preko katerega je potekala t.i. »zelena črta«, do Ali Omarjeve mošeje in stolnice Sv. Jurija. Nekaj prostega časa zanakupe v beirutskem »Souks« - največjem nakupovalnem predelu v mestu in obisk Zeitouna Bay ob bejrutski marini, sštevilnimi restavracijami, kafeji in trgovinami. Popoldne predlagamo sprehod po »Corniche« do čudovith »Raoucherocks«. Večerjo s programom predlagamo v eni od restavracij s tipično libanonsko hrano. Nočitev.

3. dan: BEJRUT (BAALBECK – KSARA – ANJAR)
Zajtrk in prosto za raziskovanje »Pariza Bližnjega Vzhoda«. Predlagamo odhod na celodnevni izlet v dolino Bekaa. Pot nas bo vodila preko planine Libanon na kmetijsko področje države v dolini Bekaa in naprej v Baalbeck. Tu se skriva ena najdragocenejših zapuščin starega Rima –antični Heliopolis, mesto Sonca. Mesto neprecenljive vrednosti pod zaščito UNESCA sestavljajo med drugimi templji Venere, Jupitra in Bakusa, ki ne spadajo samo med največje pač pa tudi med najbolje ohranjene templje na svetu. Po ogledu nadaljevanje vožnje proti vinorodnemu področju Ksara, kjer so vino pridelovali že pred 2000 leti in kjer se je ohranila libanonska bogata tradicija proizvodnje vina, ki ga bomo tudi degustirali. Po kosilu nadaljevanje vožnja v Anjar, zgodovinsko mestece iz 8.stol., ki ga je ustanovil Kalif Walid I. in jepostalo prestolnica dinastije Omejidov (ki je leta 711 prešla preko Gibraltarja iz Afrike v Evropo in zavladala Pirenejskemu polotoku). Mesto je bilo križišče vseh pomembnih poti tistega časa. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: BEJRUT  (JEITA in BYBLOS)
Zajtrk in prosto. Predlagamo obisk ene najlepših podzemnih jam na svetu in obisk enega najbolj slikovitih libanonskih mestec. Jama Jeita – naravno čudo narave je sestavljena iz dveh delov: gorni del bomo obiskali z žičnico medtem, ko se bomo po spodnjem delu popeljali s čolnom. Jama je nominirana za enega od novih 7 svetovnih čudes. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Byblos, 7000 let staro mestece in eno od najstarejših stalno naseljenih svetovnih mest, je izredno slikovito, spoj Mediterana in Bližnjega Vzhoda z ohranjeno preteklostjo Feničanov, Rima, Bizanca,…. Kosilo in nekaj prostega časa za nakup spominkov. Povratek v Bejrut in prevoz na letališče. Nočni let v Istanbul. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.  

5. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA
Pristanek v Istanbulu in nadaljevanje leta v Ljubljano.

Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4Media turizem in storitve d.o.o.
Ogrinova 30
1291 Škofljica

PE Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

PE Dolenjska cesta 324a, 1291 Škofljica (Spar Lavrica)

T: 01 549 71 0401 549 71 05040 688 488
W: www.4travel.si
4travel.booking@gmail.com

 

SPLOŠNE INFORMACIJE O LIBANONU:

JEZIK: arabski, francoski in angleški jezik.

LOKALNI ČAS: Čas v Libanonu pozimi GMT+2 uri, poleti GMT + 3 ure.

VALUTA IN KREDITNE KARTICE: Libanonska valuta je libanonska lira (LL). Papirnati denar se giblje od od 1000 LL do 100 000 LL, a kovanci od 100 do 500 LL. Druga splošno sprejeta valuta je ameriški dolar s katerim lahko plačujete skoraj povsod, a vračilo razlike je v lirah. Sprejemajo tudi kreditne kartice Master Card, American Express, Visa in Diners ampak ne povsod  (taxi prevoz se plačuje izključno z lirami).

KOMUNIKACIJE: Mobilna telekomunikacija in internet nista poceni, tarife so različne in odvisne od operaterjev.

KLIMA: Libanon uživa mediteransko klimo z blagimi i deževnimi zimami in toplimi in dolgimi poletji. Dežja skoraj ni  med junijem in septembrom, obiskovalci lahko računajo z 300 sončnimi dnevi letno. Poleti libanonci pred vročino in vlago radi pobegnejo v planine, ki pozimi večkrat dobijo zimsko odejo. Povprečne temperature v Beirutu se gibljejo med 15 stopinj C pozimi in 30 stopinj C poleti.

LIBANONSKA KUHINJA: Libanonska je kuhinja je v poznana in popularna v svetovnem merilu. Nacionalna pijača je arak – v majhnih kozarčkih serviran alkohol prežet z okusom anisa in pomešan z ledom in vodo. Arak je običajni uvod v  mezze, predjedi ki imajo številne variante.  Humus, ki ga poznajo številne kuhinje sveta, je še vedno najboljši v Libanonu, kjer so poleg mesa pogosto na jedilniku tudi ribe. Poleg libanonske kuhinje so v Libanonu in  Bejrutu številne restavracije z mednarodno kuhinjo, od kitajske, japonske do indijske in mehiške.