KUPI
cena:  1.290,00
DDV je vključen v ceno.
akcija je
potekla
naslednjič bolj pohitite
NORA
CENA
action title
Priporoči ponudbo
Facebook
Twitter
e-mail
  • Vsak lahko kupi in podari več vaucherjev.
  • Rezervacijo opravite takoj na e-mail: 4everlifenet@siol.net
  • Ponudba vsebuje:
  • letalski prevoz Trst–Neapelj–Trst v ekonomskem razredu, letališke in varnostne takse,
  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti z vsemi pripadajočimi stroški,
  • ladijske prevoze na otoka Capri in Ischio,
  • stroške dveh voznikov,
  • stroške licenciranega turističnega vodnika in vodenje lokalnih vodnikov (kjer je to potrebno) in vrtnarjev po vrtovih
  • oglede in vstopnine po programu,
  • 5 nočitev z zajtrki v hotelih z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,
  • 5 večerij ali kosil, pokušino lokalnih dobrot,
  • organizacijo potovanja in DDV. 
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 240,00€, riziko odpovedi potovanja 5% od vrednosti aranžmaja, transfer Lj-letališče-Lj: naknadno (odvisno od števila prijavljenih)
  • Obvezno doplačilo: turistična taksa, prijavnina 14,00
  • Kupon - vaucher je veljaven od 17.05. do 22.05.2020 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.

VRTOVI NEAPELJSKEGA ZALIVA 

Dramatičnost, rodovitnost in lepota pokrajine ob Neapeljskem zalivu so v burni preteklosti botrovale razcvetu številnih civilizacij in kultur. Sem so prihajali evropski plemiči in premožneži na svojem 'Grand Tour', tu so mir in navdih iskali umetniki. Tudi mi se bomo podali na pot vznemirljivih kontrastov. Poiskali bomo spokojne vrtove, skrite sredi temperamentnega Neaplja, odpluli do bujnih, dih jemajočih vrtov na otokih Capri in Ischia ter izkusili umirjenost v vrtovih visoko nad strmo amalfijsko obalo. Dodali bomo še Unescove zaklade v živahnem Neaplju in v usodno zaznamovanih Pompejih ter oglede zaokrožili z odlično hrano, vinom, hladnim limoncellom in prijetno družbo.

PROGRAM:

1.dan LJUBLJANA–TRST–NEAPELJ (Unesco)

V nedeljskem jutru se bomo z avtobusom odpeljali iz Ljubljane do tržaškega letališča in z direktnim letom pohiteli v Neapelj. Temperament in glasnost mesta in njegovih prebivalcev bomo spoznavali že med vožnjo do starega mestnega jedra, ki je zaradi imenitne arhitekture ter množice zgodovinskih in umetniških zakladov uvrščeno na prestižni seznam Unesca. Ugodna lega ob enem najlepših zalivov Sredozemlja je botrovala razcvetu trgovine že v času Magne Grecie. Izkopanine iz antične kolonije Neapolis, bogate najdbe iz Pompejev in Herculanuma ter zbirke družine Farnese si je mogoče ogledati v Arheološkem muzeju, ki hrani obsežno in eno najboljših zbirk antičnih umetnin nasploh. Mi bomo popoldne zaokrožili po živahni prestolnici Kampanije in vrstni red ogledov prepustili vodniku. Prav gotovo ne bomo izpustili slikovite pristaniške četrti Santa Lucia, gradu Castel Nuovo in trga Piazza del Plebiscito ter kraljevsko veličastne Palazzo Reale. Pri znamenitem Teatro San Carlo, najstarejši operni hiši v Evropi, se bomo spomnili legendarnega Enrica Carusa in občudovali imenitno, s stekleno kupolo prekrito pasažo Galerije Umberta I. Po večerji bomo raziskovanje večernega utripa mesta lahko nadaljevali vsak po svojih željah in preferencah.

2.dan NEAPELJ (Unesco)

Dan bomo po zajtrku v celoti namenili ogledom v mestu. Najprej bo na vrsti botanični vrt, Orto Botanico di Napoli, ki je zaživel leta 1810 v času francoske vladavine. Danes sodi pod okrilje univerze Università degli Studi di Napoli Federico II. Ob monumentalni zgradbi nekdanje mestne ubožnice, Palazzo Fuga, je na približno 12 hektarjih zbrana zbirka čez 10.000 rastlinskih vrst. V to zeleno mestno oazo ne zaide veliko turistov ali domačinov, zato bo sprehod po vrtu umirjena priprava za kasnejši mestni vrvež. Za dokaj neopazno neo-gotsko fasado katedrale, nas čaka sprehod skozi 2500-letno zgodovino mesta, saj tu najdemo vse od antičnih in starokrščanskih ostalin ter najstarejšega bizantinskega baptisterija, do izjemne baročne kapele San Gennaro. Med sprehodom skozi najstarejši del mesta bomo dodobra občutili ulični utrip, od katerega si bomo oddahnili v hladu neapeljskega podzemlja. Pravi labirint rovov, jam in velikanskih vodnih zbiralnikov so izkopavale, vzdrževale in uporabljale številne generacije Neapeljčanov, od grških kolonistov dalje, nato je vse skupaj padlo v pozabo. Šele najdba in izkop osupljivega 'paralelnega mesta' globoko pod vrvečimi ulicami Neaplja, je dala realno podlago številnim legendam in zgodbicam, ki so se širile med ljudmi. Skrivnostna je tudi Cappella Sansevero s svojo imenitno zbirko neverjetnih poznobaročnih kipov in dveh še danes enigmatičnih 'anatomskih strojev'. Ena najbolj znanih in nepozabnih umetnin je kip Kristusa ovitega v tančice, Giuseppeja Sanmartina. Stara mestna četrt Spaccanapoli je slikovita podoba Neaplja, kot si ga predstavljamo - z ozkimi uličicami, majhnimi trgovinami in delavnicami, kjer predvsem na ikonični Vii San Gregorio Armeno izdelujejo značilne jaslice, neapeljske presepie. Preden se bomo lotili ogleda muzejskega kompleksa Santa Chiara, si bomo privoščili nekaj prostega časa, morda za pravo napolitansko pizzo ali za sladkanje s svežimi sfogliatellami ali slastnimi baba-mi. Največja gotska cerkev v mestu je del samostanskega območja Santa Chiara, katerega najbolj znani del je lep samostanski vrt s križnim hodnikom. Prvotno gotsko zasnovo so doletele predelave v 18. st., ko je križni hodnik z vrtom dobil svoj značilni barviti okras. Majoliko, keramiko ročno pobarvano v neapeljskih barvah, sta 'zakrivila' Donato in Giuseppe Massa. Dan poln vtisov bomo zaokrožili ob okusni večerji v našem hotelu.

3.dan NEAPELJ–ISCHIA–POMPEJI (Unesco)–CASTELLAMARE DI STABIA

Po zgodnjem zajtrku bomo odpluli na največjega izmed otokov Neapeljskega zaliva, na vulkanski otok Ischia. Predvsem zaradi številnih termalnih vrelcev, zdravilnega blata, fanga in naravnih savn, fumarol, je Ischia znana kot kraj miru, regeneracije, lepote in zdravja. Njena zgodovina je bogata in pestra tako kot njena klima in naravne danosti. Čeprav je bila v preteklosti večkrat pozabljena, zanemarjana in anarhično pozidana, se ljudje vedno bolj zavedajo pomena ohranjanja historičnih posebnosti in varovanja neokrnjene narave. Lepot otoka in njegove razkošne flore se bomo dodobra naužili v imenitnih vrtovih La Mortella, ki jih je zasnovala in zanje skrbela Lady Susana Walton, žena enega najpomembnejših britanskih skladateljev 20. st., Sir Williama Waltona. Razgibani vrtovi, ki jih je Lady Susani deloma pomagal oblikovati tudi slavni krajinski oblikovalec Russell Page, obsegajo približno dva hektarja in ponujajo neverjetno bogastvo rastlin, prinesenih z vseh kotičkov sveta. Čeprav bomo imeli na voljo dovolj časa za sprehod in raziskovanje briljantno zasnovanih vrtnih prostorov, se bo težko odtrgati od otoškega paradiža. Vtise in fotografije lepih prizorov bomo dopolnili med vožnjo po Ischii, katere lepoto so za vedno zabeležili v filmski klasiki Kleopatra. Ob povratni plovbi proti Neaplju bomo lahko občudovali še sosednji, povsem ribiški in turistično še ne močno zaznamovani otok Procida. Popoldne se bomo že vozili ob vznožju mirujočega, a vseeno nekoliko zlohotnega vulkana Vezuva. Zvečer se bomo za tri noči namestili in povečerjali v hotelu v obmorskem Castellamare di Stabia, kraju, ki ga je nesrečnega leta 79 doletela enaka usoda kot Pompeje. 

 4.dan CASTELLAMARE–AMALFIJSKA OBALA (Unesco)–RAVELLO–CASTELLAMARE

Jutranji sprehod in zajtrk bosta prijeten uvod v dan, ki ga bomo preživeli na sončnih obalah sorrentskega polotoka. Mimo slikovitih turističnih krajev in vasic se bomo zapeljali na južno stran polotoka, na znamenito Costiero Amalfitano, zavito obalno cesto, ki povezuje vasice nanizane nad strmimi pečinami Tirenskega morja. Ustavili se bomo na razgledni točki nad mondenim Positanom, nato pa nadaljevali s skorajda adrenalinsko vožnjo ob strmih terasah nad turkiznim morjem vse do Amalfija. Nekdanja pomorska republika, ki je ponosno tekmovala z beneško, je zdaj priljubljen turistični kraj. Med sproščenim sprehodom po mestecu bomo skupaj obiskali imenitno katedralo, posvečeno svAndreju, z malim, prefinjenim samostanskim vrtom Paradiso. Med samostojnim uživanjem v mestecu bo gotovo dovolj časa za brskanje med pisanimi trgovinicami, za kakšen prigrizek, sladoled ali malone obvezni limoncello. Pot nas bo zanesla visoko nad Amalfi, v vasico Ravello, kjer so poletja preživljale mnoge kronane glave in številni umetniki. Po ozkih uličicah se bomo povzpeli do Ville Cimbrone, kjer je Lord Grimthorpe ustvaril očarljivo ekscentričen vrt. Lepote v tistem času še precej zapuščene vile sta v svojih dnevnikih opisala tudi glasbenika Cosima in Richard Wagner, v njeno samoto se je svoje dni umaknila celo diva Greta Garbo. Na naravnih terasah visoko nad morjem lahko zgolj z navdušenjem opazujemo neverjetne razglede in množico dekorativnih elementov ujetih v harmoničen preplet z bujnim rastlinjem. Villa Rufolo nosi ime rodbine, ki jo je postavila na višku svoje moči v 13. st. Od velikanske zgradbe, ki naj bi svoje dni imela 'več soban, kot je dni v letu', so stoletja pozabe in zanemarjanja pustila bolj malo. Kasnejši lastniki so del rešili in ohranili, v 18 st. dodali samostan, v 19. st. romantične vrtove, najnovejši dodatek pa je Avditorij odličnega arhitekta Oscarja Niemeyerja. Zaokrožili bomo po posestvu, se tudi tu naužili nepozabnih razgledov. Mimo strmih teras zasajenih v glavnem s citrusi ter ljubkih krajev in njihovih z majoliko pokritih cerkvic, se bomo vrnili v hotel, kjer se nam bo prilegel počitek in klepet ob dobri večerji. 

5.dan CASTELLAMARE–SORRENTO–CAPRI–CASTELLAMARE

Zajtrk in kratka vožnja v sloviti Sorrento, osrednje mestece polotoka z enakim imenom. Vkrcanje na ladjico, ki nas bo ponesla do sončnega otoka, pravi sinonim za 'Dolce far niente'. Otok Capri in njegove lepote sta cenila rimska cesarja Avgust in Tiberij, ki sta dala postaviti templje, vile, akvadukte in urediti vrtove. Svoj zasebni raj je na otoku našel švedski zdravnik, pisatelj in humanist, Axel Munthe. Na ostankih Tiberijeve vile, je 327 m visoko nad morsko gladino postavil sanjski dom, Villo San Michele. Vilo objema čudovit vrt, z dišečim sredozemskim rastlinjem, z drevoredi, nežnimi vrtnicami in s pergolo povezanimi kolonadami belih stebrov. Visoko nad morjem se soncu odpira loggia z rdečkasto egipčansko sfingo, prav kakor je Munthe zapisal v svojem slovitem romanu: ''Moja hiša mora biti odprta soncu, vetru in glasu morja kakor grško svetišče ...'' Na otoku na vsakem koraku diši po mirti in rožmarinu, bujno uspevajo limonovci, pomarančevci in mandarinovci, pa oljke in vinska trta. Na bolj trdna tla nas bo postavil turistični vrvež na pisanih uličicah vasice Capri, kjer se trgovine polne spominkov, keramike, korald, čipk, dišav in nakita vrstijo druga za drugo. Na ljubki piaazzeti si bomo lahko odpočili, morda ob srkanju hladnega Limoncella di Caprii in ob kratkočasnem opazovanju petičnih, slavnih, lepih in pomembnih, ki počitnikujejo na tem prestižnem otoku. V Avgustovih vrtovih, ki so bili nekoč last bajno bogatega nemškega industrialca Alfreda Kruppa, se bomo ponovno zazrli na morje in na strmo serpentinasto pot, Vio Krupp, ki se spušča s pečine do Marine Piccole. Kdor bo zmogel do razgledne točke Belvedere di Tragara, bo nagrajen z imenitnim pogledom na Faraglione, slikovite morske čeri, zaščitni znak otoka. Iz Marine Grande plujejo turistične ladjice, ki popeljejo turiste na panoramsko vožnjo vzdolž otoka, vse do slovite Grotte Azzure. Če bodo vremenski pogoji in oseka primerni, se bo lahko vsak, kdor bo to želel, popeljal na izlet okoli otoka in v azurno modro votlino (doplačilo). Po slovesu od mondenega Caprija, se bomo tudi mi vrnili v Sorrento. Zadnji večer našega popotovanja po sončni Kampaniji bomo preživeli ob prijetnem druženju, ob poslovilni večerji in morda tudi plesu. 

6.dan CASTELLAMARE–POMPEJI–VEZUV–NEAPELJ–LJUBLJANA

Po zajtrku bomo še zadnjič pripravili prtljago in se podali proti domu. Najprej se bomo ustavili v Pompejih, mestu, ki je leta 79 postalo najslavnejša žrtev izbruha Vezuva. Sprehodili se bomo med ostanki nekoč cvetočega mesta, po tlakovanih ulicah, med vrtovi, mozaiki in freskami nekdaj razkošnih vil. Če bo vreme primerno, se bomo zapeljali del poti proti vrhu ognjenika in se ustavili na kateri od razglednih točk, ki ponujajo imenitne poglede na Neapelj in neapeljski zaliv. Raziskovanje Kampanije bomo zaključili na neapeljskemu letališču, kjer bomo počakali na popoldanski let v Trst. Z avtobusom bomo nadaljevali v Ljubljano, kamor bomo prispeli okoli 21. ure.

Opomba: Večino ogledov je rezerviranih s točno uro ogleda. Če nam lastniki vrtov spremenijo svoje urnike, bomo prilagodili vrstni red ogledov ter znamenitosti ali obiskali drug vrt.

Več o ponudbi

4EVERTRAVEL turistična agencija
4Media turizem in storitve d.o.o.
Ogrinova 30, 1291 Škofljica

PE Cesta v Mestni log 88a, 1000 Ljubljana

PE Dolenjska cesta 324a, 1291 Škofljica (Spar Lavrica)

T: 01 549 71 0401 549 71 05040 688 488
W: www.4travel.si
4travel.booking@gmail.com 

  • Ponudba vsebuje:
  • letalski prevoz Trst–Neapelj–Trst v ekonomskem razredu, letališke in varnostne takse,
  • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti z vsemi pripadajočimi stroški,
  • ladijske prevoze na otoka Capri in Ischio,
  • stroške dveh voznikov,
  • stroške licenciranega turističnega vodnika in vodenje lokalnih vodnikov (kjer je to potrebno) in vrtnarjev po vrtovih
  • oglede in vstopnine po programu,
  • 5 nočitev z zajtrki v hotelih z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,
  • 5 večerij ali kosil, pokušino lokalnih dobrot,
  • organizacijo potovanja in DDV. 
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 240,00€, riziko odpovedi potovanja 5% od vrednosti aranžmaja, transfer Lj-letališče-Lj: naknadno (odvisno od števila prijavljenih)
  • Obvezno doplačilo: turistična taksa, prijavnina 14,00€
  • Kupon - vaucher je veljaven od 17.05. do 22.05.2020 oziroma do razprodaje prostih mest
  • Splošni pogoji in navodila za TA so sestavni del tega programa in so vidni na ponudnikovi spletni strani.

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 20 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti ure odhodov in prihodov, zaradi možnih odstopanj v voznem redu ladijskega prevoznika. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.

 
Opomba k ceni:

 TA 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.